Orban spune că testul din Belgia arată că medicul-erou de la Neamț nu are COVID, deși proba de la București a fost pozitivă

Orban spune că testul din Belgia arată că medicul-erou de la Neamț nu are COVID, deși proba de la București a fost pozitivă

Premierul Ludovic Orban a spus, marți, că testul făcut de medicii din Belgia a arătat că doctorul-erou de la Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, nu are COVID-19, deși ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunțase că testul PCR făcut la Spitalul Floreasca din Capitală a fost pozitiv.

”Din ceea ce știm noi, testul de tip Real time PCR care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ”, a spus Orban.

Deși Tătaru a spus că a fost vorba despre un test Real Time PCR făcut la Bucureşti, premierul a precizat astăzi că probabil era doar un test antigen.

ADVERTISING

"Probabil la Floreasca nu a fost test Real time PCR pentru că nu au avut timp de procesare, posibil să fi fost un test antigen”, a punctat premierul.

Șeful Guvernului a amintit că medicul Cătălin Denciu a avut COVID-19 în perioada aprilie-mai.

”De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat și, ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar din informațiile care le avem de la spital, testul de tip Real time PCR este negativ. (...)

Domnul doctor Denciu a fost infectat cu COVID-19 și s-a vindecat. Nu știu să vă spun exact perioada, aprilie – mai, nu cunosc perioada, dar a trecut prin boală și s-a vindecat”, a mai spus Orban.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cât despre starea acestuia de sănătate, premierul a precizat că este stabilă, dar că primele trei zile sunt critice.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇