Medicul-erou de la Neamț are COVID. Mai fusese infectat și la începutul epidemiei

Medicul-erou de la Neamț are COVID. Mai fusese infectat și la începutul epidemiei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seara, că medicul erou de la Neamț a avut un test pozitiv pentru COVID-19 făcut la Spitalul de Urgență Floreasca.

Nelu Tătaru a spus, la Digi 24, că medicul ATI Cătălin Denciu a avut un test Real Time PCR pozitiv, la Spitalul de Urgență Floreasca.

ADVERTISING

„Da, la Floreasca (a fost testat – n.red.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

ADVERTISING

Ministrul a dezvăluit ce i-a povestit medicul Cătălin Denciu după incendiul de la ATI Piatra-Neamț.

„Din discuțiile cu colegul meu, doctorul Cătălin Denciu, a relevat un incendiu fulminant din momentul în care a intrat încercând să își salveze pacienții. (...) Nu a putut face mai mult decât s-a înfăptuit (...).

Din discuțiile cu el, a arătat oricum neputință în încercarea lui de a-și salva pacienții și cât de puternic poate fi incendiul care se dezvoltă pe terapie intensivă, unde avem o cantitate de oxigen importantă prin aparatele care lucrează acolo”, a mai spus Tătaru.

ADVERTISING

Ministrul a mai spus că medicul are arsuri pe 75 la sută din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇