Deputatul Emanuel Ungureanu, după incendiul de la Piatra Neamț: Nu suntem toți de vină. Am descoperit spitale cu prize smulse

Deputatul Emanuel Ungureanu, după incendiul de la Piatra Neamț: Nu suntem toți de vină. Am descoperit spitale cu prize smulse

Vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu, nu este de acord cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a spus după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț că ”toți suntem vinovați”.

Ungureanu consideră că Tătaru și cei care au avut poziții de conducere cheie sunt vinovați în totalitate de ce s-a întâmplat.

Că toți suntem de vină, exclus! El și cei care au avut poziții de conducere cheie sunt vinovați în totalitate de ce s-a întâmplat. Cetățenii care plătesc impozite și taxe, eu care m-am ocupat ca asistent social ani de zile de bolnavii cronici, eu care am strâns sponsorizări pentru foarte multe spitale, am strâns bani ca să ajut statul român, timp de 19 ani, cum să fiu eu vinovat de mizeriile lor? (…)

ADVERTISING

Unii dintre noi au încercat preventiv să avertizeze că toate spitalele construite după anii 1950 în România sunt bombe cu ceas. Nu toți am fost la fel, asta este paralizant și este o minciună extraordinară”, a declarat Emanuel Ungureanu la RFI România.

ADVERTISING

Deputatul USR PLUS spune că în vizitele neanunțate făcute în ultimii ani la diverse unități sanitare din țară a descoperit nenumărate nereguli, cum ar fi mizerie, prize scoase, probleme de infrastructură majore, WC-uri care nu aveau nici măcar capac.

Emanuel Ungureanu acuză DSP Neamț că nu a vorbit despre neregulile din spital înainte de a se întâmpla această tragedie.

”În 84 de spitale din România am fost neanunțat, în timpul mandatului de deputat. Am fost scos de acolo de tot felul de manageri de spitale numiți politic, cu Poliția Locală, cu Poliția Municipală, tocmai pentru că primeam sesizări de la medici, de la asistente, de la pacienți, că nu sunt condiții decente, e multă mizerie, sunt prize scoase, sunt probleme de infrastructură majore, saltele mizere, WC-uri care nu aveau nici măcar capac, nu era hârtie igienică, săpun lichid (…).

ADVERTISING

DSP-urile acestea care acum se prefac că fac controale, inclusiv DSP Neamț ar fi trebuit să ne vorbească despre condițiile de acolo, cu mult timp înainte să se întâmple o asemenea tragedie”, a precizat deputatul.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇