Șeful secției ATI de la Piatra Neamț povestește ce s-a întâmplat în salonul groazei: ”N-au avut nicio șansă”. Focul ar fi pornit de la un injectomat

Șeful secției ATI de la Piatra Neamț povestește ce s-a întâmplat în salonul groazei: ”N-au avut nicio șansă”. Focul ar fi pornit de la un injectomat

Doctorul Liviu Ungureanu, șeful secției ATI de la Piatra Neamț, a vorbit cu jurnaliștii de la Recorder despre tragicul eveniment în urma căruia opt pacienți COVID au fost arși de vii și alți doi au murit în urma transferului din secția cuprinsă de flăcări.

Deși recunoaște că este necesară finalizarea anchetei pentru a confirma ipoteza, medicul spune că focul ar fi pornit de la un injectomat, o injecție electrică.

De la scânteie la foc violent în câteva minute

Practic, a fost suficientă o scânteie pentru a aprinde echipamentul asistentei care îngrijea grav-bolnavii, de acolo focul s-ar fi răspândit către un monitor și, în doar câteva minute, focul a izbucnit cu violență în întreg salonul ajutat de cantitatea mare de oxigen folosită în terapie.

ADVERTISING

Liviu Ungureanu explică și întreaga mutare de la un etaj la altul, iar din explicațiile sale se vede clar neputința cu care medicii dedicați se confruntă zi de zi în spitalele românești. În Piatra Neamț, spre exemplu, îi spun ”spitalul nou” unei clădiri construite în 1974. Asta pentru că spitalul vechi e construit în 1925.

În plus, personalul insuficient a făcut ca decizia de a-i aduna pe un etaj - în două saloane separate, fiecare cu câte 8 paturi - pe toti pacienții COVID de pe ATI să pară alegerea cea bună, sâmbătă, 14 noiembrie. Dar nu a fost așa.

ADVERTISING

Toate informațiile despre tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț

În ceea ce-l privește pe medicul erou cu arsuri pe mare suprafață din corp, se pare că acesta a încercat să intre să-i scoată pe oameni din salonul aflat în flăcări dar focul a fost mai puternic decât el, iar pacienții nu au mai avut nicio șansă.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇