Orban anunță că și pelerinajul de Sf. Dumitru va fi interzis

Orban anunță că și pelerinajul de Sf. Dumitru va fi interzis

Premierul Ludovic Orban a precizat, luni, că și pelerinajul de Sfântul Dumitru – care avea loc anual în București – nu va putea fi organizat în acest an pe 26-27 octombrie.

„Sunt un om credincios, care respectă Biserica, întotdeauna am fost alături de proiectele Bisericii, bisericilor în general. Dar pe de altă parte riscul e foarte mare„, a spus premierul Orban.

El a precizat că astfel de evenimente reprezintă un pericol de la început până la sfârșit.

"Să ne gândim. Foarte mulți dintre credincioșii care participă la aceste pelerinaje sunt oameni în vârstă și sunt expuși la riscuri foarte mari. Ştiţi cum funcționează.

ADVERTISING

Parohiile organizează plecările cu autocarul, cu microbuzul, în niște condiții pe care nu putem să le controlăm. Riscul de răspândire există, atâta timp cât se fac deplasări care durează ore întregi. E foarte greu de asigurat condițiile de distanțare, de protejare a sănătății persoanelor", a punctat el.

Orban a precizat că speră că atât BOR, cât și românii să înţeleagă că decizia este luată pentru binele lor.

"Sunt anumite lucruri care se desfășoară care pot pune viața credincioșilor în pericol. Sunt sigur că și la nivelul BOR există înțelegere pentru această decizie și îi rog pe credincioși să înţeleagă că nu am făcut-o decât pentru a proteja sănătatea", a încheiat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit, săptămâna trecută, că este permisă organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă. Această decizie a fost luată spre nemulțumirea credincioșilor care voiau să ajungă la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași.

Iată mai multe informații despre acest subiect:

ADVERTISING

Amintim că, luni dimineața, Orban a transmis că este posibil ca în București să se ia decizii și mai radicale din cauza creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, și anume interzicerea evenimentelor private.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇