Protest în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Oamenii acuză autorităţie că blochează manifestările dedicate Sfintei Parascheva (Video)

Protest în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Oamenii acuză autorităţie că blochează manifestările dedicate Sfintei Parascheva (Video)

Peste o sută de persoane protestează, vineri seară, în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, acuzând autorităţile că blochează manifestările religioase care urmau să aibă loc la Iaşi în această perioadă, cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva.

Unii credincioşi au lumânări aprinse, alţii fac rugăciuni, stând în genunchi.

Oamenii au pancarte pe scare scrie "Dumnezeu este cu noi", "Fiţi curajoşi". Unii dintre participanţi nu poartă măşti de protecţie. Acolo se află şi mai mulţi jandarmi.

ADVERTISING

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a comunicat, miercuri seară, că singurul eveniment religios care va fi organizat la Iaşi de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva va fi Sfânta Liturghie din 14 octombrie, racla urmând să rămână în clădirea catedralei pe toată durata sărbătorilor.

Mitropolia ieşeană a trimis în acest sens o notificare către Prefectura judeţului Iaşi.

ADVERTISING

Racla cu sfintele moaşte urma să fie scoasă joi, 8 octombrie, pelerinajul urmând să se încheie, potrivit programului iniţial, pe 15 octombrie.

Însă membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) au stabilit, luni seară, că este permisă organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă, explicând măsura prin faptul că riscul de infectare este unul foarte mare atunci când pelerinii se deplasează dintr-o localitate în alta cu mijloace de transport precum autocare.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇