Mitropolia s-a răzgândit și cere ca pelerinajul la Sfânta Parascheva să poată avea loc. Promite să dezinfecteze racla o dată pe oră

Mitropolia s-a răzgândit și cere ca pelerinajul la Sfânta Parascheva să poată avea loc. Promite să dezinfecteze racla o dată pe oră

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-a răzgândit. După ce inițial a anunțat că nu mai organizează în acest an sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva și va fi doar oficiată Sfânta Liturghie din 14 octombrie, acum cere Prefecturii Iașiului să le permită tuturor pelerinilor să se închine la raclă.

Mai exact, Mitropolia cere să fie modificat punctului nr. 4 din Anexa nr. 1 a Hotărârii 35 / 06.10.2020, care prevedea că pelerinii nu au voie să atingă racla, potrivit Ziarului de Iași.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Mitropolia spune că poate lua măsuri, cum ar fi să asigure un plexiglas deasupra raclei, pe care pelerinii să îl poată atinge, urmând ca acesta să fie dezinfectat o dată pe oră.

Totodată, se cere și abrogarea Hotărârii nr. 47/05.10.2020, prin care era restricționat accesul pelerinilor din alte localități. Mitropolia spune că a făcut programul de așa natură încât riscul de aglomerație a scăzut.

Pentru a lua în considerare solicitările, Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă a cerut Mitropoliei să obțină puncte de vedere de la DSP și de la Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă.