Racla cu moaştele Sfintei Parascheva nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iași: Organizatorii cer iertare lui Dumnezeu și pelerinilor

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iași: Organizatorii cer iertare lui Dumnezeu și pelerinilor

Racla cu sfintele moaşte nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a fi depusă în baldachinul din curte în 8 octombrie, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu.

Totuşi, el a afirmat că, atunci când va exista un număr mare de credincioşi, sfintele moaşte vor fi scoase din Catedrală, dar nu mai târziu de 13 octombrie.

ADVERTISING

Pe de altă parte, într-un comunicat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei se arată că "Biserica este îndatorată să se îngrijească şi de sănătatea sufletească a credincioşilor ei în tot timpul, dar mai ales în momente precum cele actuale, când au apărut tot mai multe forme de nelinişte, deznădejde, frică şi confuzie lăuntrică".

"De la începutul pandemiei, Biserica a sprijinit acele eforturi ale autorităţilor depuse în slujba sănătăţii oamenilor, respectând măsurile specifice acestei perioade. Organizarea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva întăreşte această atitudine constantă a Bisericii, pelerinii având de respectat reguli dintre cele mai stricte.

ADVERTISING

În acest context, ni s-ar fi părut normal ca şi autorităţile să mizeze pe un comportament responsabil al credincioşilor, în continuarea aceleiaşi încrederi cu care au fost învestiţi, în calitatea lor de cetăţeni, la recentele alegeri locale. Este necesar să se înţeleagă de către toţi că între libertăţile fundamentale se numără şi dreptul oamenilor de a-şi manifesta liber şi neîngrădit convingerile religioase", se arată în comunicatul MMB.

ADVERTISING

Organizatorii cer iertare lui Dumnezeu și pelerinilor

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei precizează că "întreaga societate se află într-un moment dificil, în care se impun măsuri pentru ocrotirea sănătăţii oamenilor", dar că, în acelaşi timp, "nu se poate uşor trece cu vederea mâhnirea celor care constată că au libertatea de a veni la Iaşi pentru orice alt motiv, mai puţin pentru a participa la pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva".

"Organizatorii sărbătorii Sfintei Parascheva cer iertare lui Dumnezeu, precum şi pelerinilor care nu pot veni la Iaşi din cauza restricţiilor impuse, exprimându-şi nădejdea că pentru aceştia va veni cât mai curând şi clipa în care vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaşte", se mai arată în comunicatul MMB.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇