Orban anunță că e posibil să fie interzise evenimentele private în București

Orban anunță că e posibil să fie interzise evenimentele private în București

Premierul Ludovic Orban a transmis, luni, că este posibil ca în București să se ia decizii și mai radicale din cauza creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

Astfel, premierul a spus că este posibil ca în Capitală șă fie interzise evenimentele private sau să se revină la decizia conform căreia nu pot participa mai multe de 20 de persoane la acestea.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Întrebat despre ce măsuri ar urma să fie luate la nivelul Capitalei, Orban a spus că: „O restricție pe care am gândit-o este sistarea evenimentelor private. E clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire.

Sau revenirea la permiterea de maxim 20 de persoane la evenimentele private. Acum sunt 50 în spațiile închise și 100 în exterior. Asta e legea. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților. E posibil să nu mai permitem organizarea de astfel de evenimente”.

Jurnaliștii l-au întrebat dacă nu vor mai fi permise astfel de evenimente nici la terase, dar Orban a spus că „Cine mai ține evenimente private la terase?„, referindu-se la venirea toamnei și scăderea temperaturilor.

Premierul nu a vrut să ofere informații suplimentare despre o eventuală carantinare a Capitalei, menționând, însă, că atunci când va fi necesar ei vor lua toate măsurile care se impun.

În București, duminică, au fost raportate 539 de cazuri noi de COVID-19, iar numărul total a ajuns la 22.537 de îmbolnăviri.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: