O nouă secție de Terapie Intensivă ar putea fi funcțională de azi la spitalul din Piatra Neamț

O nouă secție de Terapie Intensivă ar putea fi funcțională de azi la spitalul din Piatra Neamț

O nouă secție de Terapie Intensivă ar putea fi funcțională începând de azi, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, după ce un incendiu soldat cu moartea a 10 persoane a distrus-o pe cea veche, a anunțat prefectul George Lazăr.

Potrivit acestuia, noua secție va fi situată, cel mai probabil, la etajul 4 al spitalului, acolo unde se află secția de Obstetrica Ginecologie, și va avea 9 paturi.

ADVERTISING

Prefectul a subliniat că în momentul de față se fac verificări ample, astfel încât tragedia de sâmbătă seara să nu se mai repete.

”Noua secție de Terapie Intensivă ar putea fi funcțională cel mai probabil azi. Una dintre variantele pentru care optăm este relocarea ei la etajul 4, unde este secția de Obstertică Ginecologie. Va avea 9 paturi. Se fac verificări ample pentru a nu mai exista niciun risc pe noua secție, se iau toate autorizațiile necesare”, a declarat George Lazăr.

ADVERTISING

Întrebat cine îi va lua locul lui Lucian Micu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, care a demisionat luni, prefectul a spus că decizia va fi luată de Consiliul Județean.

În ceea ce privește cele 5 persoane decedate în incendiu care nu au fost identificate nici până la această ora, George Lazăr le-a transmis jurnaliștilor să se adreseze Centrului de Medicină Legală.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇