Condoleanţe pentru tragedia de la Neamţ de la ambasadele SUA şi Israelului. Papa Francisc îndeamnă lumea întreagă să se roage pentru România

Condoleanţe pentru tragedia de la Neamţ de la ambasadele SUA şi Israelului. Papa Francisc îndeamnă lumea întreagă să se roage pentru România

Tragedia care a îngenuncheat România, în plină pandemie, nu a lăsat indiferente țările partenere, care au transmis condoleanțe familiilor victimelor incendiului de la Piatra Neamț.

Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman a solicitat arborarea drapelului american în bernă, iar președintele Israelului transmite sincere condoleanțe românilor.

Papa Francisc a transmis, de asemenea, rugăciunile sale pentru sufletele victimelor de la Spitalul din Piatra Neamț.

Ambasada SUA transmite condoleanțe

Ambasadorul american Adrian Zuckerman, în numele președintelui Trump și al poporului Statelor Unite, transmite sincere condoleanțe familiilor celor care au pierit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț.

”Poporul american deplânge astăzi alături de poporul român. Salutăm curajul angajaților și al personalului de intervenție care a acordat primul ajutor la fața locului, care, fără să se gândească la propria siguranță, s-au repezit înapoi în flăcări, pentru a salva pacienții și celelalte persoane care se mai aflau în spital”, se arată într-un comunicat de presă al ambasadei SUA la București, remis SpotMedia.ro.

„Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți eroii care au salvat vieți noaptea trecută, din incendiu. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-și viața pentru a-i salva pe alții, este un model demn de urmat pentru noi toți. Îi dorim tot binele și însănătoșire grabnică!”, a declarat ambasadorul Zuckerman.

Astăzi, la primele ore ale dimineții, ambasadorul Adrian Zuckerman i-a telefonat prim-ministrului Ludovic Orban pentru a transmite condoleanțe și pentru a oferi sprijin deplin din partea Guvernului Statelor Unite, inclusiv ajutor în ceea ce privește investigarea cauzei incendiului și prevenirea unor tragedii similare, pe viitor.

Ambasadorul Zuckerman l-a felicitat pe prim-ministru pentru răspunsul prompt, profesionist pe deplin, al Guvernului României la această tragedie.

Răspunsul Guvernului este cu atât mai remarcabil, având în vedere presiunea enormă asupra resurselor Guvernului, pe fondul pandemiei Covid-19, arată comunicatul ambasadei.

Ambasadorul a stabilit cu Orban să asiste cu un plan de revizuire și modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple vreodată.

În semn de doliu pentru victime, ambasadorul a solicitat arborarea drapelului american în bernă.

Și Ambasada Israelului în România transmite condoleanțe

"Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor tragicului incendiu de ieri, de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, și ne rugăm pentru recuperarea rapidă a celor răniți. Poporul israelian este alături de #România și trimitem sincere condoleanțe românilor și Președintelui Klaus Iohannis", transmite Reuven Ruvi Rivlin - ראובן רובי ריבלין, președintele Israelului.

"Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor tragicului incendiu de ieri, de la secția ATI a Spitalului...

Posted by Ambasada Israelului în România on Sunday, November 15, 2020

Rugăciuni de la Vatican pentru România

La rândul său, papa Francisc s-a rugat, duminică, de ziua mondială a oamenilor săraci, pentru sufletele victimelor din incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț.

El și-a exprimat solidaritatea față de familiile îndurerate și i-a îndemnat pe credincioșii din toată lumea să se roage pentru România.

"November 15 2020 Angelus prayer Pope Francis"

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇