O bază militară din Irak unde erau americani a fost atacată cu rachete

O bază militară din Irak unde erau americani a fost atacată cu rachete

O bază militară din Irak în care sunt staţionaţi angajaţi ai unor companii de securitate americane a fost vizată de un atac cu rachete, informează agenţia Reuters.

Trei rachete au căzut în incinta Bazei militare Balad, situată la nord de oraşul Bagdad. Alte trei rachete au căzut în apropierea bazei militare. Atacul a avut loc duminică seară, dar a fost anunţat luni de oficiali din cadrul seviciilor de securitate irakiene.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Nu au fost semnalate victime sau daune materiale semnificative.

Atacul cu rachete nu a fost revendicat, dar autorităţile americane şi irakiene atribuie incidentele de acest fel grupurilor islamiste proiraniene.

Atacul vine în condițiile în care aeroportul din Bagdad, unde staţionează soldaţi americani, a fost vizat duminică seară de două rachete.

În total, circa treizeci de atacuri, cu bombe sau rachete, au vizat convoaiele logistice irakiene ale coaliţiei, baze care adăpostesc soldaţi americani sau reprezentanţe diplomatice americane de la venirea la putere la sfârşitul lunii ianuarie a lui Joe Biden.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!