Noi atacuri împotriva politicienilor: Un candidat a fost bătut pe stradă de bărbați mascați

Noi atacuri împotriva politicienilor: Un candidat a fost bătut pe stradă de bărbați mascați

Un candidat la alegerile anticipate din Franța din partea partidului de extrema dreaptă Adunarea Națională (RN) a fost bătut de mai mulți bărbați mascați.

Incidentul a avut loc în orașul Saint Etienne.

Atacatorii îmbrăcați în negru și mascați au bătut un candidat de extremă-dreapta în campania electorală înainte de alegerile parlamentare anticipate din Franța, a anunțat poliția, potrivit Reuters.

Herve Breuil, candidat pentru partidul Adunarea Națională (RN) condus de Marine Le Pen, a fost agresat în timp ce făcea campanie în orașul industrial Saint Etienne.

ADVERTISING

Victima a fost internată, dar urmează să plece din spital curând.

Le Pen a dat vina pe „extremişti de stânga” pentru atacul împotriva lui Breuil.

Poliția a deschis o anchetă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declanşat alegeri anticipate, după ce partidul său a fost înfrânt de RN la alegerile europarlamentare. Alegerile au loc în două tururi, pe 30 iunie și 7 iulie.

În ultima perioadă am avut de-a face şi cu o serie de atacuri asupra politicienilor occidentali.

Patru adolescenţi sunt anchetaţi după ce un membru german al Parlamentului European a fost bătut şi spitalizat în timp ce lipea afişe electorale ale SPD în oraşul Dresda, în estul Germaniei. Ulterior, senatorul şi fostul primar al oraşului Berlin, Franziska Giffey, a fost lovită din spate cu un obiect greu în timp ce vizita o bibliotecă locală.

ADVERTISING

Şi Mette Frederiksen, şefa Partidului Social-Democrat din Danemarca şi prim-ministru din 2019, a fost lovită de un bărbat în piaţa Kultorvet din Copenhaga.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇