Nelu Tătaru susţine vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii, dar premierul va lua decizia finală

Nelu Tătaru susţine vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii, dar premierul va lua decizia finală

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, în prezent consilier onorific al premierului Cîțu, a declarat că săptămâna aceasta au loc noi discuţii despre vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii.

Se vor lua niște decizii la nivelul Grupului Tehnico-Științific, spune Tătaru, iar hotărârea finală aparţine premierului Florin Cîțu.

Consilierul a subliniat, la Digi24, că acest val 4 este destul de violent și este un val al asumării și al deciziilor.

„Sunt discuții la nivelul Grupului Tehnico-Științific și aceste decizii vor ajunge în CNSU, unde se va lua și o decizie finală. În continuare cred că evoluția acestei pandemii ne dă motive să spunem că anul 2021 nu mai e un an al părerilor despre pandemie. Anul 2021 și acest val 4 e al asumării și al deciziilor.

ADVERTISING

Vedem un val 4 destul de violent, în condițiile în care avem o transmitere comunitară accentuată. În acest moment avem o creștere exponențială, avem deja aproape 1.000 de pacienți în terapie intensivă.

La nivelul Grupului Tehnico-Științific discuții sunt în fiecare zi. Premierul va lua decizia finală care va fi transformată apoi într-o hotărâre de guvern”, a adăugat el.

Tătaru a explicat că personal esențial înseamnă educație, sănătate, personal militar și acele structuri care intră în contact frecvent și în zone de risc cu tot ce înseamnă populație.

ADVERTISING

Declarația lui vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a spus că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, în condiţiile în care pandemia evoluează şi numărul de infectări creşte, dând ca exemplu personalul medical.

Și săptămâna trecută Tătaru a afirmat că se discută despre vaccinarea sau testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale.Mai exact, afirmă el, este vorba despre angajați din structuri ale statului, din spitale și școli.

ADVERTISING

”Sunt propuneri care urmează să se discute. Testarea obligatorie săptămânală sau vaccinarea obligatorie în structuri ale statului, spitale, școli”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇