Neînțelegeri în Guvern pe reorganizarea TVR și SRR. Iulian Bulai: Pe varianta PNL-UDMR, reformele vor fi mult mai încetinite

Neînțelegeri în Guvern pe reorganizarea TVR și SRR. Iulian Bulai: Pe varianta PNL-UDMR, reformele vor fi mult mai încetinite

Preşedintele Comisiei de cultură de la Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a declarat că miercuri se va decide, în cadrul grupului de lucru, cum va arăta proiectul de lege privind separarea funcţiilor de director general şi de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la TVR şi SRR.

„Colegii mei, preşedinţii alianţei USR PLUS au mers la negociere cu un mandat din partea partidului de a crea două poziţii, una de preşedinte şi una de director general; poziţia de director general să fie ocupată în urma unui concurs deschis, la care pot participa toţi profesioniştii care vor să ocupe această funcţie.

Opţiunea noastră nu a fost acceptată de către liderii coaliţiei. (…) UDMR şi PNL au susţinut ideea de a avea o poziţie de director general aleasă din rândul membrilor Consiliului de Administraţie. Acest lucru va fi discutat la o şedinţă tehnică a grupului de lucru mâine dimineaţă”, a spus Bulai la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că dacă se va opta pentru varianta PNL-UDMR, reprezentanţii USR PLUS vor respecta decizia coaliţiei de guvernare.

„Dacă se merge pe varianta PNL-UDMR, reformele vor fi mult mai încetinite, există o vulnerabilitate a poziţiei, dar noi luăm act de această decizie, mergem mai departe. Respectăm decizia coaliţiei de guvernare”, a mai spus Bulai.

Potrivit unor surse politice, coaliţia de guvernare a decis ca proiectul de lege să fie finalizat până luni.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖