Ministrul Voiculescu a susţinut că nu există niciun ordin care să prevadă ca morţii cu Covid să fie îngropaţi dezbrăcaţi. Apoi, l-a găsit şi s-a scuzat

Ministrul Voiculescu a susţinut că nu există niciun ordin care să prevadă ca morţii cu Covid să fie îngropaţi dezbrăcaţi. Apoi, l-a găsit şi s-a scuzat

Vlad Voiculescu nu ştia ce conţine ordinul de ministru emis de MS, care prevede modalitatea de înmormântare a pacienţilor care au murit având Covid.

Ministrul a susţinut într-o discuție, de joi, cu presa, că niciun ordin nu prevede că decedaţii de Covid nu ar trebui să fie îmbrăcați în sicrie: „Regula dacă nu s-a respectat undeva este din pricina unei lipse de bun simț elementar”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ulterior, însă, a descoperit ordinul şi a prezentat scuze pe Facebook.

„Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație parțial greșită în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze.

Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, o parte a celor decedați – și anume cei autopsiați (!) – conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 ‘se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.’

Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta, ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Iată aici ordinul la care face referire ministrul

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.