Militarii români care au stins incendiile din Macedonia de Nord s-au întors acasă

Militarii români care au stins incendiile din Macedonia de Nord s-au întors acasă

Militarii Forţelor Aeriene Române care au intervenit cu o aeronavă C-27 J Spartan la stingerea incendiilor de pădure din Republica Macedonia de Nord au sosit în ţară vineri.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Forţelor Aeriene Române, echipajul aeronavei a primit Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă – DSU, distincţie care a fost oferită şi bazei militare, în cadrul unei ceremonii, care a avut loc în Baza 90 Transport Aerian.

Misiune îndeplinită cu succes!Aeronava C-27 J Spartan care a stins incendii de pădure în Macedonia de Nord s-a întors…

Publicată de Forţele Aeriene Române pe Vineri, 13 august 2021

De asemenea, reprezentantul DSU în misiunea din Macedonia de Nord a primit Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene Române.

În perioada 7 – 12 august, militarii români au executat 18 misiuni de stingere a incendiilor, în care au folosit aproximativ 100 containere cu apă şi au efectuat 15 ore de zbor.

Pentru asigurarea sprijinului logistic, în misiune a fost trimisă şi o aeronavă C 130 Hercules cu nouă militari din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene.

Pentru aeronavele Forţelor Aeriene Române este a doua misiune internaţională de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia.

Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, care poate transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere, a acţionat, din 2017 şi până în prezent, şi pentru stingerea a două incendii de pădure din ţara noastră – unul în zona localităţii Şviniţa, din judeţul Mehedinţi, şi cel de-al doilea în zona Buceş, munţii Vulcan, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara, precizează sursa citată.

Intervenţiile din Macedonia de Nord şi Grecia au fost realizate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

ADVERTISING

Citește și:

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇