Sindicalistul Rădoi răspunde acuzaţiilor DNA şi dezminte că va ieşi la pensie

Sindicalistul Rădoi răspunde acuzaţiilor DNA şi dezminte că va ieşi la pensie

Preşedintele Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi, contestă în instanță plasarea sub control judiciar.

Joi dimineața, el a fost la Tribunalul București, alături de avocata sa, unde a cerut revocarea acestei măsuri preventive stabilite de anchetatori.

Când a ieșit din instanță, sindicalistul a răspuns acuzațiilor care i se aduc și susține că nu s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor.

„În momentul în care ești acuzat pentru orice... șantaj. Păi nu știu, că nu am aflat. M-am întâlnit vreodată cu ministrul Transporturilor? Nici nu l-am văzut. Avem 21 de adrese făcute către Ministerul Transporturilor și n-a răspuns la niciuna. Nu numai că nu ne-am întâlnit, dar nici nu mi-a răspuns. Instanța urmează să se pronunțe”, a spus Ion Rădoi.

ADVERTISING

Vrea să iasă la pensie?

Jurnaliștii l-au întrebat și dacă vrea să se pensioneze și dacă a depus documente în acest sens. Ion Rădoi a negat acest lucru.

„Nu am depus. Pot să am, în schimb, de gând să fac o evaluare, deci nicicum”, a replicat el.

Întrebat dacă totuși se gândește să iasă la pensie în următoarea perioadă, Rădoi a răspuns negativ și de această dată.

„Nu, pentru că le-aș da prea mare satisfacție”.

Miercuri, Economedia scria că Ion Rădoi a înaintat o adresă pentru a obține dosarul de pensionare, acesta fiind primul pas pentru a ieși la pensie.

Dacă iese la pensie, el nu va mai putea fi liderul USLM.

ADVERTISING

În 14 iulie, Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA.

La jumătatea lunii, DNA a transmis că Rădoi este cercetat penal pentru folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un sindicat, în formă continuată, şi şantaj, alături de o altă persoană, aflată la rândul său sub control judiciar.

Rădoi este suspectat că a organizat protestul din 25/26 martie, care a dus la blocarea circulaţiei metroului, pentru a face presiuni asupra ministrului Transporturilor şi directorului Metrorex pentru a ajunge la o soluţie favorabilă intereselor sale.

ADVERTISING

"Prezenta cauză are ca obiect investigarea modalităţii în care au fost exploatate şi administrate spaţiile comerciale din staţiile de metrou şi din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2018 - iulie 2021", a transmis DNA atunci.

Context

În 26 martie, câteva sute de sindicaliști au organizat un protest și au blocat liniile de metrou aproape toată ziua.

Greva a paralizat, evident, Capitala. În aceeași zi, ministrul Drulă l-a atacat pe președintele USLM, Ion Rădoi:

„Aș vrea să le cer scuze (bucureștenilor - n.red.) că zeci de miniștri ai Transporturilor au lăsat să se formeze un buboi imens la metrou. Cât sunt eu aici, statul nu va ceda niciun milimetru în față mafiei.

Despre asta este vorba, despre o grupare care se comportă mafiot. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis ca bucureștenii să nu conteze, că singurul lucru care trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează. Spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat. Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”, a declarat Cătălin Drulă.

Iată Filmul zilei în care, în plină pandemie, greva de la metrou a paralizat Bucureștiul și autoritățile (Video&foto)

Citește mai multe despre greva de la metrou din luna martie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇