Liderii europeni iau atitudine în cazul lui Aleksei Navalnîi și cer eliberarea politicianului rus

Liderii europeni iau atitudine în cazul lui Aleksei Navalnîi și cer eliberarea politicianului rus

Liderii europeni iau atitudine în cazul lui Aleksei Navalnîi și cer eliberarea politicianului rus. Acesta a fost reținut de polițiști imediat după ce a ajuns pe un aeroport din Rusia. Politicienii spun că reținerea este inacceptabilă.

„Autoritățile ruse trebuie să respecte drepturile lui Aleksei Navalnîi și să-l elibereze imediat. Politizarea justiției este inacceptabilă”, a spus Josep Borrell Fontelles, liderul diplomației europene.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Și Charles Michel, președintele Consiliului European, a luat atitudine. „Reținerea lui Aleksei Navalnîi după sosirea la Moscova este inacceptabilă. Le cer autorităților ruse să-l elibereze imediat”, a declarat Charles Michel.

Aleksei Navalnîi a fost reținut de autorități la revenirea în Rusia (Video)

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a scris pe Twitter un mesaj prin care susține că reținerea liderului opoziției ruse este inacceptabilă și nedemocratică.

„Reținerea liderului opoziției ruse la întoarcea sa în Rusia, după ce s-a refăcut fiind otrăvit cu Novichok, este inacceptabilă. Represiunea opoziției, doar pentru că este opoziție, este total nedemocratică”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Reacția ministrului român de Externe la arestarea lui Alexei Navalnîi: Așa ceva e inacceptabil!

Duminică seara, Aleksei Navalnîi a fost reținut în aeroport la puțin timp după ce a trecut de punctul de control. Polițiștii ruși nu au precizat motivul reținerii. El a revenit în țara noastră deși știa că riscă să ajungă la închisoare.

Aleksei Navalnîi a ajuns în Rusia duminică seara cu un avion care a aterizat pe aeroportul Şeremetievo, în apropierea Moscovei. Inițial, avionul trebuia să ajungă la Moscova, dar autoritățile au schimbat aeroportul deoarece Aleksei Navalnîi era așteptat de numeroși susținători.

Rusia a deschis o anchetă împotriva lui Navalnîi, pe care îl acuză că ar fi furat milioane de euro     

După ce a coborât din avion, dizidentul a spus că este bucuros că s-a întors acasă. În momentul în care a fost înconjurat de polițiști, el a solicitat să fie însoțit de avocat. Solicitarea i-a fost refuzată.

Aleksei Navalnîi este unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Anul trecut, în luna august, el a fost otrăvit și, ulterior, a primit tratament la o clinică din Germania.

Puterea absolută a lui Putin făcută praf de un agent păcălit la telefon. Consecințele discuției dintre Navalnîi și călăul său  


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!