Iohannis crede că anul acesta ne vom petrece Crăciunul acasă, în familie, pentru că la petreceri se răspândește coronavirusul

Iohannis crede că anul acesta ne vom petrece Crăciunul acasă, în familie, pentru că la petreceri se răspândește coronavirusul

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu s-a luat în discuţie de către autorități decretarea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă, însă apreciază că anul acesta „ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului”, adică sărbătoare „în şi cu familia”.

Întrebat într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni dacă ia în calcul să decreteze stare de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă, Iohannis a spus:

Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile luate, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem. (…) Nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi în acest an ca în alţi ani. Se va putea călători în mai puţine locuri, vor fi restricţii şi cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului - este sărbătoare în şi cu familia.

Klaus Iohannis
ADVERTISING

De asemenea, Iohannis a mai spus că, în opinia sa, circulaţia pe timp de noapte nu răspândeşte pandemia, ci petrecerile care se fac noaptea.

"Măsurile care au fost luate au fost propuse de experţi din domeniu. Nu s-a discutat despre restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte. Eu nu cred că circulaţia pe timp de noapte răspândeşte pandemia, ci petrecerile care se fac pe timp de noapte.

Nu putem să introducem în fiecare zi restricţii, trebuie să vedem care sunt efectele celor introduse deja, să aşteptăm o perioadă de cel puţin 2 săptămâni să vedem ce efecte au aceste restricţii", a spus Iohannis.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇