Incendiu puternic în Moeciu de Sus

Incendiu puternic în Moeciu de Sus
Foto: captură video

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă după amiaza, în localitatea Moeciu de Sus, din județul Brașov.

Focul a pornit de la o vilă, în jurul orei 16:00, și s-a extins cu repeziciune la casele din jur. Trei case sunt afectate, iar cea de la care a pornit incendiul este arsă aproape în întregime.

Luiza Dănilă, purtător de cuvânt al ISU Brașov, a declarat la Digi24, că incendiul a pornit de la o vilă, s-a extins la încă două clădiri, iar intervenția pompierilor este una dificilă.

Din primele informații, în locația de la care a pornit incendiul erau persoane cazate, dar acestea s-au autoevacuat. Până în acest moment, a fost solicitată intervenție medicală pentru trei persoane, care au suferit atacuri de panică.

ADVERTISING

Cinci autospeciale de stins incendii se află au intervenit, dar și echipaje ale serviciilor voluntare din Bran, Cristian și Râșnov.

Intervenția este dificilă atât pentru că amplasarea vilei de la care a pornit incendiul, care are circa 400 mp, nu permite accesul pe toate laturile. În plus, casa este integral din lemn, ceea ce face și mai periculoasă intervenția.

Vila de la care a pornit incendiul este 80% arsă, în timp ce celelalte două imobile afectate au doar acoperișurile afectate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇