Încă un tânăr de culoare a fost ucis de poliţişti, în SUA. Noi proteste în Philadelphia, 30 de agenți au fost răniți (Video)

Încă un tânăr de culoare a fost ucis de poliţişti, în SUA. Noi proteste în Philadelphia, 30 de agenți au fost răniți (Video)

Manifestaţii şi confruntări cu poliţia au avut loc la Philadelphia, Pennsylvania, unde zeci de agenţi de poliţie au fost răniţi, iar zeci de persoane au fost arestate după ce un bărbat de culoare a fost ucis de forţele de ordine.

Valul de violenţe a fost declanşat de uciderea unui tânăr de culoare, în vârstă de 27 de ani, relatează AFP. Identificat ca Walter Wallace Jr., el a fost ucis luni după-amiaza, în cartierul West Philadelphia.

Walter Wallace Jr. a fost împuşcat de mai multe ori de doi poliţişti, în pofida faptului că aceştia nu păreau să se afle în pericol iminent, arată o înregistrare video postată pe reţele de socializare.

ADVERTISING

!Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!:

Poliţiştii au fost trimişi la faţa locului în urma unui apel telefonic în care se semnala un bărbat înarmat cu un cuţit.

Wallace Jr. a refuzat să lase arma, în pofida somaţiilor agenţilor, potrivit unui purtător de cuvânt al Poliţiei din Philadelphia, Eric Gripp.

Potrivit tatălui său, intervievat de ziarul local Philadelphia Inquirer, victima suferea de probleme psihologice - suferea de tulburare bipolară - şi se afla sub tratament.

”De ce nu au folosit un taser (un pistol cu impulsuri electrice)?”, deplânge Walter Wallace Sr. ”Mama sa era pe cale să calmeze situaţia”, a adăugat el.

ADVERTISING

30 de polițiști răniți

La câteva ore după fapte, aproximativ 300 de manifestanţi s-au adunat în stradă, în nopatea de luni spre marţi, pentru a protesta faţă de violenţa poliţiei şi rasism, antrenând confruntări cu forţele de ordine.

Poliţişti şi membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi marţi, după violenţele din timpul nopţii de luni spre marţi.

Aproximativ 30 de poliţisşti au fost răniţi, dintre care mai mulţi au fost spitalizaţi, a anunţat Poliţia din Philadelphia.

Majoritatea rănilor poliţiştilor au fost cauzate de cărămizi aruncate de manifestanţi. O poliţistă a fost răsturnată cu maşina, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei.

ADVERTISING

Mai multe magazine au fost vandalizate, o maşină de poliţie a fost incendiată, iar 91 de persoane au fost arestate. 11 cu privire la agresarea unor poliţişti şi 76 cu privire la furt, potrivit autorităţilor.

”Am văzut înregistrarea video a acestui incident, iar ea ridică întrebări dificile la care trebuie să primim un răspuns”, a declarat primarul Philadelphiei, Jim Kenney.

S-a deschis o anchetă

El a anunţat că o anchetă a fost deschisă în acest caz.

”Urmărim situaţia îndeaproape. Suntem pregătiţi să desfăşurăm resurse federale dacă este nevoie”, a dat asigurări directoarea de comunicare a Casei Albe Alyssa Farah.

”Ni se frânge sufletul gândindu-ne la familia lui Walter Wallace şi la toţi cei care suferă din cauză că s-a piedut încă o viaţă de culoare în America”, au declarat marţi într-un comunicat Joe Biden şi partenera sa de cursă Kamala Harris, scrie Reuters.

Violenţele poliţiei împotriva comunităţii afroamericane au revenit în centrul actualităţii în Statele Unite după uciderea afroamericanului George Floyd prin asfixiere de către un poliţist alb în timp ce era arestat la Minneapolis, în mai, care a condus la relansarea mişcării "Black Lives Matter" (BLM).

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇