Încă un român a fost ucis în Israel

Încă un român a fost ucis în Israel

Încă un cetățean român a fost ucis în atacurile teroriștilor Hamas din Israel, a anunțat Ministerul de Externe.

Este vorba despre o persoană dată dispărută joi.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cu regret că, până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, astfel:

  • persoana al cărei deces a fost anunțat de către autoritățile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deținea cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel;
  • persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 și al cărei deces a fost confirmat de autoritățile israeliene la data de 13 octombrie 2023.
ADVERTISING

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor și își exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri. De asemenea, reiterează condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare”, a transmis MAE într-un comunicat.

MAE precizează că Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General la Haifa mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la cetățenii români.

Amintim că luni MAE a confirmat că un român care avea şi cetăţenia israeliană a murit în urma atacurilor din Israel. El a servit în Forţele de Apărare ale Israelului.

ADVERTISING

În şedinţa CSAT de joi s-a discutat, printre altele, despre situația de securitate deosebit de gravă din Israel și implicațiile sale în plan global. Până la acest moment, aproximativ 2.035 de români au fost repatriați și demersurile continuă și pentru alți cetățeni români care au solicitat acest lucru, informează comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇