MAE confirmă că un român este declarat dispărut în Israel

MAE confirmă că un român este declarat dispărut în Israel

MAE a confirmat joi seara că un cetățean româno-israelian este declarat dispărut după atacul Hamas din Israel.

„Confirmăm faptul că un cetățean cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliu în Israel, este declarat dispărut”, declară purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

„Ambasada României în Israel menține permanent legătura cu autoritățile israeliene pentru obținerea tuturor informațiilor referitoare la acest caz”, mai spune Radu Filip, pentru Mediafax.

MAE şi Ambasada României la Tel Aviv s-au sesizat abia joi în acest caz, după ce președintele Israelului a spus că printre cei dispăruți, în urma atacurilor teroriste, s-ar afla și un cetățean român.

ADVERTISING

Amintim că luni MAE a confirmat că un român care avea şi cetăţenia israeliană a murit în urma atacurilor din Israel. El a servit în Forţele de Apărare ale Israelului.

În şedinţa CSAT de joi s-a discutat, printre altele, despre situația de securitate deosebit de gravă din Israel și implicațiile sale în plan global. Până la acest moment, aproximativ 2.035 de români au fost repatriați și demersurile continuă și pentru alți cetățeni români care au solicitat acest lucru, informează comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇