Germania se teme că ar putea ajunge la 20.000 de cazuri de Covid pe zi și decide azi noi restricții. S-ar putea închide aproape tot

Germania se teme că ar putea ajunge la 20.000 de cazuri de Covid pe zi și decide azi noi restricții. S-ar putea închide aproape tot

Cancelarul german Angela Merkel dorește ca premierii celor 16 landuri federale să accepte miercuri noi restricții, începând cu 4 noiembrie, în încercarea de a reduce infecțiile cu noul coronavirus, se arată într-un un proiect obținut de Reuters.

Conform noilor măsuri, oamenii vor putea ieși din casă doar împreună cu membrii familiei. Proiectul precizează că este necesar ca acum să se reducă în mod semnificativ contactul dintre oameni, în speranța că de Crăciun restricțiile să fie ridicate, sau măcar să fie mai blânde.

ADVERTISING

Așadar, dacă premierii celor 16 landuri federale sunt de acord cu proiectul, restaurantele, barurile, sălile de fitness, discotecile, cinematografele, teatrele, operele și sălile de concerte se vor închide, scrie Reuters.

Magazinele ar urma să rămână deschise, doar dacă pun în aplicare măsuri dure de igienă și limitează numărul de clienți, în timp ce restaurantele ar avea voie doar să livreze mâncare.

Germania, lăudată pentru faptul că la începutul pandemiei și-a menținut rata de infectare mult sub cea a altor state mari, se confruntă acum cu o creștere mai rapidă decât se aștepta. Datele de marți arătă că numărul de cazuri a crescut cu 11.409, ajungând la un total de 449.275.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Până în prezent, guvernul a încercat să evite un al doilea lockdown, după cel din primăvară care a lovit puternic economia Germaniei.

Dar Merkel a avertizat marți că sistemul de sănătate al Germaniei ar putea atinge punctul culminant în cazul în care infecțiile cu coronavirus continuă să crească, iar ministrul economiei Peter Altmaier a declarat că se va ajunge, probabil, la 20.000 de infectări pe zi până la sfârșitul săptămânii.

ADVERTISING

”Ne aflăm într-o situație foarte dificilă. Numărul cazurilor explodează, ceea ce amenință capacitatea sistemului de sănătate și, prin urmare, viețile oamenilor, astfel încât politicienii trebuie să acționeze”, a spus Altmaier.

Proiectul mai prevede ca guvernul federal să ofere ajutor financiar firmelor afectate, dar mai multe detalii vor fi prezentate miercuri.

Dacă se va ajunge la un acord, măsurile se vor aplica la nivel național până la sfârșitul lunii noiembrie. Apoi, premierii celor 16 landuri federale se vor întâlni din nou, pentru a se consulta dacă sunt necesare noi restricții, sau dacă cele în vigoare pot fi ridicate.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇