Germania se confruntă acum cu hoții care fură din locuințele devastate de furtună. Printre ei sunt și români

Germania se confruntă acum cu hoții care fură din locuințele devastate de furtună. Printre ei sunt și români

După inundațiile puternice cauzate de furtuni, Germania se confruntă acum cu o altă problemă: hoții care fură ce a mai rămas din bunurile oamenilor ale căror locuințe au fost distruse.

În weekend, poliția federală a fost solicitată de 13 ori în zonele devastate de furtună, unde au fost semnalate mai multe jafuri, potrivit știridiaspora.ro.

Printre hoți s-ar număra și români. Sâmbătă dimineață, un bărbat a fost observat cum scotocea niște mormane de gunoi și, potrivit martorilor, ar fi încărcat în autoutilitară fier vechi.

ADVERTISING

O patrulă de poliție l-a verificat pe șoferul de 47 de ani, de origine română, cu domiciliul în Dortmund.

Totodată, sâmbătă la prânz, au fost furate o mașină de spălat și diverse aparate electrice, care erau depozitate într-o furgonetă, parcată pe marginea drumului în Nette. Doi bărbați, de origine română, de 20 și, respectiv, 34 de ani, din Recklinghausen au fost denunțați în acest caz.

A mai fost denunțat și un alt bărbat, în vârstă de 46 de ani, de origine română, rezident în Bochum, pentru încălcarea Ordonanței șoferilor, a Regulamentului comerțului și a Legii echipamentelor electrice.

ADVERTISING

Poliția federală roagă cetățenii să raporteze imediat toate persoanele și vehiculele suspecte prin numărul de urgență 110.

Cel puțin 165 de oameni au murit în urma inundațiilor din Germania și peste 100 sunt dați dispăruți.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇