General american: Ucraina câștigă războiul și îi va goni pe ruși până în septembrie

General american: Ucraina câștigă războiul și îi va goni pe ruși până în septembrie

Fostul comandant al trupelor SUA din Europa, generalul Ben Hodges, este încrezător că Ucraina câștigă războiul și va reuși să elibereze teritoriile invadate de ruși până în luna septembrie, cu excepția peninsulei Crimeea, unde lucrurile sunt mai complicate.

„Nu există nicio îndoială că Ucraina câștigă. Rusia a pierdut deja”, a declarat Hodges, într-un interviu acordat Digi24.

El spune că armata ucraineană devine pe zi ce trece tot mai bună, în timp ce rușii o duc tot mai rău, în ciuda atacurilor furibunde din ultima perioadă. Este doar o chestiune de timp până când balanța va fi înclinată iremediabil pe câmpul de luptă, iar Ucraina va declanșa o contraofensivă de amploare, care îi va împinge pe ruși înapoi în țara lor.

ADVERTISING

„Ruşii trebuie să fie învinși, armata lor trebuie să fie zdrobită înainte să fie forțați să plece. Cum arată acest lucru? Nu sunt sigur, dar sentimentul meu este că potențialul Ucrainei de a-i îndepărta cu adevărat, până în septembrie, este foarte real”, a declarat Hodges.

Generalul american mai spune că rușii nu au forța să cucerească coasta Ucrainei, însă cel mai bine ar fi ca apărătorii să le distrugă bazele din Sevastopol, din Crimeea, dacă nu le pot distruge vasele care continuă să bombardeze orașele controlate de Kiev.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇