Ucraina anunță cu ironie că a eliminat încă un comandant rus

Ucraina anunță cu ironie că a eliminat încă un comandant rus

Comandantul unei companii de paraşutişti militari din cadrul armatei ruse a fost lichidat în timpul unei operaţiuni aeropurtate, relatează publicaţia Ukrainska Pravda, care citează Centrul Ucrainean pentru Comunicaţii Strategice şi Securitate Informaţională.

Este vorba despre căpitanul Aleksandr Viguliar, care a fost ucis în urmă cu trei luni, în timpul reconstituirii „Operaţiunii Viazma”.  

„Căpitalul Aleksandr Viguliar, comandantul diziviziei 106 aeroportate, s-a alăturat fanilor VIP ai lui Kobzon”, se arată într-o postare pe Facebook a Forțelor Armate ale Ucrainei, făcând astfel referire la cântărețul Joseph Kobzon mort în 2018 și care a făcut parte în 2014 dintr-un grup de 500 de artiști ruși care au semnat o scrisoare deschisă în sprijinul anexării Crimeei de către Rusia.

ADVERTISING

„Acum trei luni, Aleksandr Viguliar şi compania sa au refăcut operaţiunea aeropurtată Viazma, dar acest lucru nu l-a ajutat când s-a întâlnit cu soldaţii ucraineni”, mai susține sursa citată.

Moartea acestuia este anunţată la scurt timp după cea a locotenent-colonelului Aleksandr Dosiagaev, comandantului unui batalion din Regimentul 104 de asalt aerian.

Anterior, un ofițer al armatei ucrainene, Anatoli Stefan, a anunțat că Forțele armate ucrainene au reușit să elimine un ataman, un comandant al trupelor de cazaci ruși. De asemenea, forțele armate ucrainene au reușit săptămâna aceasta să elimine un nou general rus, primul din cadrul Forțelor Aeriene ale Moscovei, anume general-maiorul în retragere Kanamat Botașev.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇