Comandanții ruși se plâng că soldații lor se revoltă și nu vor să lupte

Comandanții ruși se plâng că soldații lor se revoltă și nu vor să lupte

Comandanții ruși se plâng că subalternii lor refuză să intre în luptă lângă Harkov, afirmă Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) care a interceptat convorbirile telefonice ale acestora.

„Soldații ruși din Harkov au început revolte în masă. Unități întregi refuză să intre în luptă”, spune unul dintre comandanți, potrivit publicației ucrainene Pravda.

Acest lucru este dovedit de o nouă conversație telefonică, interceptată de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

"Se revoltă din nou, la naiba! După cum am înțeles, toți se revoltă. Aproape toți!", spune un alt comandant.

ADVERTISING

Din conversație se poate concluziona că nu este prima dată când comandanții ruși se confruntă cu revolta subordonaților lor în timpul războiului împotriva Ucrainei, precizează Pravda.

Unul dintre comandanți a decis să-i pedepsească pe soldații care s-au revoltat și i-a închis într-un subsol.

Ziua 93 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Serviciul de Securitate al Ucrainei le reamintește soldaților ruși că, în cazul în care sunt implicați forțat în război, aceștia pot suna linia fierbinte și își pot salva viața predându-se.

ADVERTISING

Reprezentantul Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksandr Motuzyanyk, a declarat vineri că forțele ruse încearcă să-și mențină pozițiile în nordul regiunii Harkov și să împiedice dronele ucrainene să efectueze zboruri aeriene prin desfășurarea sistemelor de război electronic Borisoglebsk.

Pe 21 mai, Serviciul de Securitate al Ucrainei a interceptat o convorbire telefonică a unui rezident de pe teritoriul așa-numitei Republici Populare Donețk, care a fost forțat să lupte în armata rusă. El îi spunea soției sale că în armata rusă este sclavie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇