Un nou proces pentru crime de război în Ucraina: Alţi doi soldaţi ruşi au pledat vinovat

Un nou proces pentru crime de război în Ucraina: Alţi doi soldaţi ruşi au pledat vinovat
Foto: Hepta.ro

Începe un nou proces pentru crime de război în Ucraina şi alţi doi soldaţi ruşi au pledat vinovat, joi, în faţa instanţei.

Alexandr Bobikin şi Alexandr Ivanov, soldați într-o unitate de infanterie, sunt acuzaţi că au bombardat din regiunea rusă Belgorod ţinte aflate în regiunea ucraineană Harkov.

Bombardamentul a distrus clădirea unei unităţi de învăţământ din oraşul Derhaci, relatează Sky News.

Cei doi militari ruşi, un şofer în convoiul de artilerie şi un artilerist, au fost capturaţi de forţele ucrainene după ce au trecut graniţa şi au continuat atacul, arată procurorii ucraineni.

ADVERTISING

Avocatul apărării a susţinut că soldaţii au urmat ordinele primite, dar recunosc faptele şi cer clemenţă.

"Sunt complet vinovat de crimele de care sunt acuzat. Am tras în Ucraina din Rusia", a recunoscut Bobikin în faţa instanţei.

Ivanov a cerut să nu i se acorde pedeapsa maximă de închisoare, declarând că se ”căieşte” şi a cerut o ”reducere a pedepsei”.

Acuzarea a cerut o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru încălcarea legilor războiului în acest proces al cărui verdict este așteptat pe 31 mai.

Primul soldat rus judecat pentru crime de război în Ucraina a fost condamnat la închisoare pe viață, luni, 23 mai, după mai puțin de o săptămână de proces. Vadim Șișimarin (21 de ani) a fost acuzat de crimă de război și crimă cu premeditare. El a pledat vinovat în prima zi din procesul judecat la tribunalul Solomianski din Kiev.

ADVERTISING

Șișimarin a fost identificat în urma imaginilor surprinse de camerele de supraveghere în care se vede cum ucide un bărbat de 62 de ani, pe 28 februarie, în satul Ciupahivka, din nord-estul Ucrainei.

Ziua 92 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇