Mesajul Ucrainei la Davos: Cine cumpără petrolul Moscovei finanțează crime și violuri

Mesajul Ucrainei la Davos: Cine cumpără petrolul Moscovei finanțează crime și violuri

Ucraina va fi în prim-planul agendei Forumului economic mondial de la Davos. Un parlamentar din această țară avertizează că tranzacțiile cu petrol rusesc finanțează crimele și violurile comise în țara sa.

Ivana Klimpuş-Ţinţadze, deputat al Radei Supreme din Ucraina și fost ministru, a spus că statele și companiile occidentale trebuie să pună capăt afacerilor cu Moscova și a făcut un apel la creșterea livrărilor de armament greu, la impunerea unui embargo total asupra gazelor și petrolului din Rusia, precum și la întărirea sancțiunilor, relatează Sky News.

ADVERTISING

Parlamentarul ucrainean a venit la Davos pentru a transmite un mesaj direct liderilor politici și economici. "Suntem aici ca să aducem un mesaj din țara noastră; necesitatea de a sta împreună și de a renunța la a face afaceri ca de obicei cu Federația Rusă pentru a proteja tot ceea ce prețuim, prosperitatea, democrația, libertatea. Acestea sunt importante pentru afaceri, precum și pentru guverne și oameni", a spus deputatul.

Ea a adăugat că furnizarea de armament greu a fost cea mai "umanitară" contribuție pe care Occidentul o putea face, iar aceasta ar trebui să determine țările vestice, inclusiv Germania, să boicoteze gazele și petrolul din Rusia.

ADVERTISING

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va participa, luni, printr-o transmisiune video la prima reuniune în format fizic al Forumului economic mondial de la începerea pandemiei în 2020.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇