Franţa a intrat în al patrulea val al pandemiei, anunță Guvernul

Franţa a intrat în al patrulea val al pandemiei, anunță Guvernul

Franţa a intrat în al patrulea val al pandemiei COVID-19, care are un impact mai puternic şi mai rapid din cauza variantei Delta a virusului, au anunţat autorităţile guvernamentale.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal, a declarat că Franța a înregistrat o creştere bruscă şi puternică a ratei de incidenţă.

O mare parte din cazurile noi constituie varianta Delta extrem de contagioasă care „contaminează la viteză de trăsnet”, reprezentând 80% din infecţii, a adăugat el: „Am intrat într-un al patrulea val al virusului ... Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate cele precedente".

ADVERTISING

În ultimele câteva zile, numărul total al infecţiilor a depăşit 10.000 de cazuri. Luni, cifra era de 4.151 cazuri şi 20 de decese.

Vaccinarea e soluția

Attal a reamintit că Guvernul ia toate măsurile pentru a se asigura că acest nou val nu este „mai devastator” şi una dintre modalităţile definite de a limita circulaţia activă a virusului şi de a preveni mutarea acestuia într-un nou tip de variantă a fost vaccinarea.

„Vaccinarea limitează drastic numărul de forme grave", a spus el, subliniind că cifrele actuale ale campaniei generale de vaccinare din Franţa nu au fost suficiente.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Peste 100.000 de anti-vacciniști au ieşit în stradă săptămâna trecută pentru a se opune planului propus de Guvernul Macron de a face vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi de a impune restricţii de intrare în locuri publice, cafenele, restaurante, centre comerciale şi transportul public pe distanţe lungi pentru cei care sunt nevaccinați.

De miercuri intră în vigoare prima fază a permisului de sănătate - dovezi digitale pentru a arăta vaccinarea sau un test PCR / antigen negativ.

ADVERTISING

Nerespectarea regulilor va duce la pedepse puternice variind de la 1.500 de euro (1.770 dolari) - pentru prima abatere - la 45.000 de euro (53.102 dolari) pentru cei care recidivează, împreună cu un an de închisoare.

Anti-vacciniștii francezi au etichetat această mişcare drept „dictatură a sănătăţii”, într-un moment în care mai multe ţări din lume aşteaptă accesul la vaccinuri împotriva COVID-19.

Attal a spus că Guvernul nu va fi descurajat şi nici „nu va ceda dictaturii de imagini şocante, lozinci revoltătoare”.

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇