Fostul ministru Bogdan Stanoevici a murit din cauza COVID. Participase la protestele anti-mască

Fostul ministru Bogdan Stanoevici a murit din cauza COVID. Participase la protestele anti-mască

Bogdan Stanoevici, fostul ministru al Românilor de Pretutindeni în Guvernul Victor Ponta, a murit, marți dimineață, din cauza COVID-19.

Stanoevici, actor de meserie, se lupta cu virusul de o lună și jumătate, de la începutul lunii decembrie, când a fost diagnosticat cu COVID. El avea 62 de ani și era internat la Spitalul Sfântul Pantelimon.

ADVERTISING

Stanoevici, în noiembrie: În momentul în care aş pune mască, s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment

Actorul fusese prezent la mai multe proteste anti-mască. În luna noiembrie, când a fost întrebat într-o conferință de presă despre acest lucru, a spus că e sănătos.

„Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă.

ADVERTISING

Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative.

Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, a susţinut atunci Stanoevici.

ADVERTISING

Pus ministru de Ponta, director la Circ de Firea

Bogdan Stanoevici juca la Teatrul Elisabeta din Capitală, dar era cunoscut şi pentru cariera politică.

Între 5 martie și 17 decembrie 2014, a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Victor Ponta. El a fost demis după problemele de la votul din diaspora la alegerile prezidențiale.

Apoi, în ianuarie 2015, a fost numit de Ponta secretar de stat în Ministerul Culturii, funcție din care a fost demis în decembrie 2015. A fost apoi numit de Gabriela Firea director general interimar al Circului Globus în 2017 și a fost demis și de aici în 2020, după neregulile găsite de Corpul de Control al primarului general.

La alegerile locale din septembrie, Bogdan Stanoevici a candidat la Primăria Capitalei din partea Partidului Social Democrat Independent. La alegerile parlamentare din decembrie 2020 a deschis lista de candidati PER din Mureş.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇