Colonel medic dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCOVID, s-a vaccinat marţi dimineața împotriva COVID-19.
El a fost inoculat la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Carol Davila” Bucureşti.
Valeriu Gheorghiţă a precizat, după ce a fost vaccinat, că este onorat și mândru de faptul că el se ocupă de campania de imunizare la nivel național.
”Știința este alături de noi, este alături de oameni și ne-a oferit, printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor, la cel mai înalt nivel, apariția într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplinește toate standardele de siguranță și eficacitate. Sunt onorat și sunt mândru că împreună cu colegii mei de la nivelul Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea, ne ocupăm de organizarea campaniei de vaccinare COVID-19 în țară. Ne preocupă în mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinării, în condiții de siguranță pentru fiecare persoană care vrea să se vaccineze”, a declarat șeful campaniei naționale de imunizare.
Campania de vaccinare a început în reluare! Cu ce se confruntă autoritățile medicale din România, dar și cele din UE
El a punctat că vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este cea mai bună metodă prin care putem reveni la normalitate cât mai repede posibil.
”În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin, pentru că vaccinarea împotriva COVID reprezintă măsura corectă medicală, sigură și eficientă și rapidă prin care noi putem doar împreună să revenim la normalitate. Cred că a fost o perioadă foarte lungă în care am asistat aproape neputincioși la derularea evenimentelor negative din această pandemie.
Cred că este timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemiei, să limităm pierderile de vieți omenești, să limităm tragediile familiale, tot ce ne-a afectat în această perioadă. Suntem după atâtea luni de pandemie, suntem mișcați de sentimente de oboseală, ezitare, neîncredere... Pot să vă spun că aceste sentimente sunt firești. Suntem oameni cu toții, dar în același timp sunt încrezător că doar împreună putem risipi acest virus al neîncrederii și putem împreună cu toți colegii din sistemul medical și cetățenii să fim solidari, să ne protejăm familia, prietenii, colegii și țara.
Din acest punct de vedere, este foarte important să fim încrezători, să avem încredere în sistemul medical, în progresul științific și cred că doar împreună putem să ieșim în următoarele luni din această pandemie și putem să revenim la o viață cât se poate de normală”, a adăugat specialistul.