Medicul Mihai Craiu: Sunt astmatic și am alergii. Din punct de vedere al riscurilor, răul cel mai mic este vaccinarea antiCovid

Medicul Mihai Craiu: Sunt astmatic și am alergii. Din punct de vedere al riscurilor, răul cel mai mic este vaccinarea antiCovid

Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, face apel la români să se vaccineze antiCovid, chiar dacă au anumite afecţiuni şi se tem de efectele adverse.

El a dat ca exemplu cazul său, afirmând că deși este astmatic și are diverse alergii s-a vaccinat luni.

Astfel, spune el, din punct de vedere al riscurilor, răul cel mai mic este vaccinarea.

ADVERTISING

”Eu sunt astmatic și am o mulțime de alergii. Am stat să mă gândesc și am ajuns la concluzia că, din punct de vedere al riscurilor, răul cel mai mic este vaccinarea.

Trebuie întrebat medicul, în primul rând, medicul specialist. Există un studiu de pacienți care se află la risc mai înalt de complicații, cei cu diabet, hipertensiune, obezitate, dar și cei cu boli pulmonare cronice”, a declarat medicul Mihai Craiu la Europa FM.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cât timp vom fi imuni

În ceea ce privește perioada de imunitate dată de vaccin, medicul Mihai Craiu a precizat că cele două vaccinuri aprobate în UE vor garanta cel puțin un an de acoperire.

”Vaccinurile, cele două aprobate în UE, vor garanta cel puțin un an de acoperire. Imunitatea nu are numai soldații care circulă în sânge, anticorpii, ci are și o imunitate celulară, ca niște cazemate, puncte fixe, unde sunt instruiți soldații.

ADVERTISING

Este așa-numita imunitate celulară. Se pare că această imunitate celulară este și de mai lungă durată. De aceea, a existat comunicatul Moderna care spunea că protecția va fi de cel puțin doi ani”, a subliniat medicul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇