COVID-ul e mult mai grav decât o gripă. Au murit de trei ori mai mulți oameni din cauza noului virus, arată un studiu

COVID-ul e mult mai grav decât o gripă. Au murit de trei ori mai mulți oameni din cauza noului virus, arată un studiu

Rata mortalităţii în rândul pacienţilor internaţi cu COVID-19 în spitalele din Franţa a fost de trei ori mai mare în comparaţie cu cea a persoanelor diagnosticate cu gripă, conform constatărilor unui studiu francez, relatează vineri DPA.

16,9% dintre pacienţii internaţi în primăvară din cauza COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, au murit. Prin comparaţie, 5,8 la sută dintre pacienţii internaţi cu gripă în iarna 2018-2019 au decedat.

ADVERTISING

Cu toate acestea, pacienţii ar putea primi un tratament mai bun pentru virus în comparaţie cu situaţia de la începutul pandemiei, notează DPA.

"Studiul nostru demonstrează că boala COVID-19 este mult mai gravă decât gripa", a declarat Catherine Quantin, care a condus cercetarea efectuată la Spitalul Universitar din Dijon, citată într-un comunicat.

Studiul a fost publicat în The Lancet Respiratory Medicine.

Quantin a subliniat că aceste constatări sunt deosebit de alarmante având în vedere că sezonul gripal 2018-2019 a fost cel mai mortal din ultimii cinci ani.

ADVERTISING

Cercetarea s-a bazat pe date privind internarea în spitale private şi de stat şi a vizat 135.000 de pacienţi.

Oamenii de ştiinţă au identificat totodată o proporţie mai mare de pacienţi din rândul celor diagnosticaţi cu COVID-19 care au necesitat îngrijiri la terapie intensivă. De asemenea, perioada lor de şedere la terapie intensivă a fost, în medie, de 15 zile, aproape de două ori mai mare decât în cazul pacienţilor cu gripă.

Totodată, pacienţii cu COVID-19 au necesitat ventilaţie mecanică într-un procent de două ori mai mare decât cei cu gripă.

ADVERTISING

Cu toate acestea, un procent mult mai mic de copii a fost observat în datele privind internarea în urma contractării COVID-19 comparativ cu gripa. Studiul a constatat că 1,4 procente dintre cei diagnosticaţi cu COVID-19 aveau vârste sub 18 ani, comparativ cu 20 de procente în cazul pacienţilor cu gripă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇