Un medic celebru din Iaşi are COVID, dar cu simptome ușoare, poate și pentru că tocmai s-a vaccinat

Un medic celebru din Iaşi are COVID, dar cu simptome ușoare, poate și pentru că tocmai s-a vaccinat

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi dr. Carmen Dorobăţ a anunţat că s-a infectat cu noul coronavirus, la câteva zile după ce s-a vaccinat cu prima doză.

Dr. Carmen Dorobăţ a declarat, pentru Agerpres, că s-a vaccinat pe 27 decembrie, însă de câteva zile a început să prezinte forme uşoare ale bolii.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Mă tratez, sunt vaccinată, am o evoluţie bună. Virusul l-am luat după ce m-am vaccinat. (...) Este a treia sau a patra zi. Sigur nu am luat virusul de la spital. Am făcut mai multe drumuri în perioada aceasta. În momentul de faţă sunt bine, trebuie să urmărim evoluţia.

Agenţia Europeană pentru Medicamente recomandă autorizarea vaccinului Moderna în UE

Am avut stare subfebrilă, lipsa poftei de mâncare, ceva transpiraţii. Cineva care nu ar fi fost de specialitate nu şi-ar fi dat seama. Au fost nişte transpiraţii care m-au pus pe gânduri. Au fost destul de şterse simptomele, poate şi din cauza vaccinului", a explicat dr. Carmen Dorobăţ.

Ea a declarat că şi soţul acesteia, tot medic, a fost confirmat pozitiv. Ambii sunt vaccinaţi şi se află în izolare la domiciliu.

De menționat este că infectarea între cele două doze de vaccin antiCOVID este posibilă, întrucât eficiența maximă în fața COVID survine abia după ce este administrată și a doua doză de vaccin.

OMS recomandă ca a doua doză să fie făcută într-un interval de 21 - 28 de zile de la prima inoculare.

OMS recomandă amânarea celei de-a doua doze a vaccinului doar în situaţii excepţionale

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!