Familia lui Joe Biden a făcut ședință pentru a decide ce urmează în cursa pentru Casa Albă

Familia lui Joe Biden a făcut ședință pentru a decide ce urmează în cursa pentru Casa Albă

Membrii familiei Biden s-au adunat la reședința de vară de la Camp David și l-au îndemnat pe președintele în exercițiu să-și continue campania. În același timp, ei au discutat dacă trebuie concediați consilierii de top care au contribuit la eșecul din dezbaterea cu Trump.

Familia lui Joe Biden, inclusiv prima doamnă Jill Biden, fiul Hunter Biden și nepoții, s-au reunit duminică la Camp David pentru o întâlnire programată anterior și l-au implorat pe președinte să continue să lupte pentru a fi reales, au declarat consilierii lui Biden pentru CNN.

Un consilier a spus că membrii familiei și-au oferit "sprijinul fără echivoc".

ADVERTISING

Familia – în mod clar frustrată de echipa care l-a pregătit pe președintele Biden înaintea dezbaterii dezastruoase cu Donald Trump – a discutat dacă vreunul dintre consilierii de top ai lui Biden ar trebui dat afară și dacă ar trebui făcute schimbări în echipa de campanie după acest eșec, a spus un consilier.

Însă Biden este cunoscut ca fiind loial și protector față de consilierii săi apropiați și nu-i place să-și concedieze asistenții. Duminică nu existau indicii că se pregătesc schimbări majore de personal.

Discuțiile s-au concentrat pe modul în care membrii familiei Biden l-ar putea ajuta pe președinte, nu pe varianta dacă acesta ar trebui să-și reconsidere candidatura, a spus sursa menționată.

Mulți dintre membrii familiei Biden încă se află în prima fază a șocului după eșecul dezbaterii organizate de CNN și încearcă să înțeleagă consecințele imediate.

ADVERTISING

Reuniunea familiei prezidențiale la reședința de vacanță a avut loc în timp ce Biden și campania sa se confruntă cu o avalanșă de solicitări ca președintele să se retragă din cursa electorală după dezbaterea prezidențială de joi.

Biden strânge acum date, dar așteaptă o serie mai amplă de sondaje și cercetări pentru campania democrată în această săptămână, pregătindu-se pentru o scădere așteptată a sprijinului în statele în care lupta se anunță strânsă. Consilierii au acuzat preventiv acoperirea mediatică dură pentru a justifica orice cădere în sondaje, nicidecum prestația negativă a lui Biden.

ADVERTISING

Viziunea familiei, aceea că Joe Biden trebuie să continue să lupte, s-ar putea schimba, totuși, în zilele următoare, dacă spirala nefastă continuă și dacă președintele devine convins că ieșirea din cursă ar evita să-i tragă în jos pe democrați în toamnă.

Opinia familiei lui Biden ar putea fi crucială în determinarea viitorului său politic, mai mult chiar decât puternicul cerc apropiat al președintelui format din consilieri de top.

Acești consilieri sunt acum supuși unei atenții deosebite, membrii partidului punând deschis la îndoială modul în care l-au lăsat pe Biden să urce pe scenă săptămâna trecută pentru a se confrunta cu Donald Trump.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇