Evenimentele dedicate Zilei Naţionale la Alba Iulia, fără public, dar transmise online

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale la Alba Iulia, fără public, dar transmise online

Toate concertele, recitalurile şi expoziţiile care vor fi organizate la Alba Iulia pentru a marca Ziua Naţională a României de către Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba se desfăşoară fără public, cu respectarea celor mai stricte condiţii de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

„Astfel, concertele se desfăşoară în spaţiul logistic (o hală situată în marginea oraşului Alba Iulia – n.red.) al Centrului de Cultură ‘Augustin Bena’ Alba, unde a fost amenajată o scenă de spectacole, iar evenimentele vor fi transmise live pe pagina de Facebook a instituţiei. La fel se va întâmpla şi cu celelalte expoziţii sau evenimente culturale, care vor fi transmise live, astfel încât publicul iubitor de cultură să se poată bucura de acestea”, se arată într-un comunicat transmis, duminică.

Potrivit sursei citate, persoanele implicate în organizare vor fi testate medical.

„Ziua Naţională a României este un moment important pentru toţi românii, astfel încât, indiferent de vremuri, avem obligaţia să o sărbătorim cu cinste şi onoare. (…). Toate evenimentele se desfăşoară cu respectarea celor mai stricte condiţii de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 şi fără public. Chiar dacă nu vă putem avea aproape pentru a vă simţi aplauzele, sperăm să vă simţim sufletele în timp ce urmăriţi online evenimentele noastre. De data aceasta nu vă invităm să ieşiţi din case şi să participaţi la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, ci vă rugăm să vă deschideţi inimile pentru a putea să aducem manifestările în casa fiecărui român”, a afirmat managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” şi în colaborare cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” şi Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, organizează şi în acest an o serie de activităţi culturale incluse în programul dedicat Zilei Naţionale a României.

Manifestările sunt organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia şi Instituţia Prefectului Alba.

ADVERTISING

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile: Cum vom sărbători Ziua Națională

Programul evenimentelor

Sub genericul "Ziua Naţională în casa fiecărui român", evenimentele sunt transmise live pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură "Augustin Bena" Alba şi pe paginile celorlalte instituţii organizatoare.

Astfel, miercuri, 25 noiembrie, în exteriorul Porţii a III-a a Cetăţii Alba Carolina, va avea loc vernisajul expoziţiei "Reconstituire istorică în imagini - Primul Război Mondial".

Joi, 26 noiembrie, la Centrul de Cultură "Augustin Bena" este vernisajul expoziţiei de fotografie istorică, de arhivă, cu centrul vechi al oraşului Alba Iulia.

ADVERTISING

Sâmbătă, 28 noiembrie, vor fi difuzate videoclipuri cu muzică patriotică realizate de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, alături de colaboratori din zonele istorice ale ţării, iar duminică, 29 noiembrie, este programat recitalul intitulat "Muzică de fanfară", al Fanfarei Judeţului Alba.

În 30 noiembrie, este programat concertul omagial "Cvartet pentru România".

De 1 Decembrie, va fi difuzată o ediţie specială "Tezaur Folcloric", cu filmări realizate de echipa emisiunii la Palatul Cultural din Blaj, alături de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, în anii 2018 şi 2019. Seara se va încheia cu spectacolul folcloric "Cânt şi suflet românesc" şi cu concertul "Simfonic România 2020", de asemenea transmise live.

Organizatorii precizează că programul poate suferi modificări în funcţie de evoluţia situaţiei pandemice.

Alba Iulia se află în carantină până în 30 noiembrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇