Emiratele Arabe Unite administrează a treia doză de vaccin Sinopharm

Emiratele Arabe Unite administrează a treia doză de vaccin Sinopharm

Emiratele Arabe Unite, una dintre ţările cu cele mai ridicate rate de vaccinare antiCovid, va administra şi a treia doză de vaccin chinezesc Sinopharm, ca ”doză de consolidare”.

Aceasta este destinată persoanelor care au primit cele două doze din acest vaccin cu cel puţin şase luni în urmă, relatează agenţia EFE.

Vor avea prioritate pentru această doză de consolidare persoanele vârstnice şi cele cu boli cronice. A treia doză a fost deja inoculată unor persoane care după primele două doze nu au dezvoltat suficienţi anticorpi.

ADVERTISING

Deşi Emiratele Arabe Unite şi-a vaccinat până în prezent 73,88% din populaţia eligibilă, adică persoanele în vârstă de la 16 ani în sus, marţi a înregistrat 1.270 de noi cazuri de COVID-19, dar numai patru noi decese, la o populaţie de circa 9,7 milioane de locuitori.

Această ţară a început campania de vaccinare în decembrie, înregistrând însă de la începutul lui 2021 o creştere semnificativă a îmbolnăvirilor, cu până la 4.000 de cazuri de COVID-19 zilnice, număr care de atunci a scăzut treptat.

Vaccinul Sinopharm, realizat pe bază de adenovirus, a avut în studiile clinice o eficacitate de 79% pentru prevenirea cazurilor grave de COVID-19, o evaluare separată efectuată în EAU arătând o eficacitate de 86% pentru cazurile de acelaşi fel.

ADVERTISING

Pe lângă acest vaccin, EAU a administrat de la începutul campaniei de vaccinare, de asemenea, serurile Pfizer-Biontech şi AstraZeneca, însă vaccinul Sinopharm este predominant.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇