Viktor Orban s-a vaccinat anti-Covid cu un ser al companiei chineze Sinopharm (Video)

Viktor Orban s-a vaccinat anti-Covid cu un ser al companiei chineze Sinopharm (Video)

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, s-a vaccinat duminică împotriva coronavirusului cu produsul companiei chineze Sinopharm, transmite Reuters.

COVID 2/110. Oltva vagyok // Vaccinated ✅

COVID 2/110. Oltva vagyok // Vaccinated ✅

Posted by Orbán Viktor on Sunday, February 28, 2021

Orban a publicat duminică pe pagina sa de Facebook forografii în care este vaccinat cu vaccinul împotriva covid-19 al grupului chinez Sinopharm. Șeful guvernului de la Budapesta apare în fotografii de la vaccinare, cu explicaţia „Vaccinat”, iar un medic arată cutia vaccinului.

Primele 550.000 de doze ale vaccinului împotriva covid-19 al Sinopharm au sosit la 16 februarie în Ungaria – singurul stat membru UE care l-a aprobat.

ADVERTISING

Autoritatea farmaceutică ungară OGYEI a dat undă verde acestui vaccin la sfârşitul lui ianuarie şi a anunţat totodată o comandă de cinci milioane de doze.

Ungaria a aprobat luna trecută şi vaccinul rusesc Sputnik V - care este folosit începând de vineri în această ţară cu 9,8 milioane de locuitori.

Premierul suveranist Viktor Orban a criticat cu această ocazie, din nou, procesul validării şi achiziţionării vaccinurilor împotriva covid-19 de către Uniunea Europeană (UE), pe care-l consideră prea lent.

ADVERTISING

”În fiecare zi în care aşteptăm Bruxellesul, pierdem 100 de vieţi ungare”, reproşa el.

”De ce să credem că experţii europeni sunt mai inteligenţi ca noi? Eu am mai multă încredere” în experţii ungari, declara Orban.

Viktor Orban mizează pe vaccinurile din Rusia și China, dar populația nu se bucură

Viktor Orban își face planuri pentru următorul deceniu: încă patru sectoare vor fi controlate de investitori ungari

Lege în sprijinul apropiaților lui Viktor Orban: Jurnaliștii care filmează cu dronele oligarhii din Ungaria riscă închisoarea

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇