Emil Boc spune că mai au locuri la ATI: La Cluj, există cel mai performant spital COVID-19 din România, cu cea mai mare rată de vindecare - 98%!

Emil Boc spune că mai au locuri la ATI: La Cluj, există cel mai performant spital COVID-19 din România, cu cea mai mare rată de vindecare - 98%!

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, spune că mai sunt locuri în secțiile de Terapie Intensivă din oraș, ”chiar dacă suntem cu apa aproape la gură”.

Edilul subliniază importanța respectării celor trei reguli: purtatul măștii sanitare, spălatul pe mâini și respectarea distanței.

”La ora la care vorbesc, încă mai avem locuri la Terapie Intensivă, chiar dacă suntem cu apa aproape la gură. Trendul este descrescător și asta ne dă optimism că vom putea să o menținem sub control situația, astfel încât eu fac apel în continuare la acea tripletă de aur, sau acea tripletă a bunului simț – mască, spălat pe mâini și distanțare fizică.

ADVERTISING

Eu le consider aceste măsuri acte de patriotism din partea fiecărui român, dacă le respectă. Dacă vrei să ajuți țara astăzi cu ceva, fă aceste lucruri minimale, așa cum medicii se luptă de peste opt luni pe front, în spitale, să țină situația sub control”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca la B1 TV.

Vești bune: Vaccinul e și mai eficient, imunitatea e de durată, iar la Cluj pacienții sunt "consultați" de la distanță de medicii de la Județean

Situația e sub control momentan

Boc a mai spus că, în acest moment, situația este sub control. Totodată, el speră să nu se ajungă la măsura carantinării.

ADVERTISING

”Suntem îngrijorați, dar nu panicați. Avem situația sub control în acest moment. Sperăm să nu se pună problema carantinării Clujului, pentru că prin intervenții pe care le-am avut la nivelul măsurilor de protecție, a testării masive și în consecință a izolării focarelor de COVID-19, plus capacitatea bună a spitalelor din Cluj și perfomanţa lor deosebită – știți doar că la Cluj există cel mai performant spital COVID-19 din România, cu cea mai mare rată de vindecare, 98%, Spitalul de Boli Infecțioase – faptul că am investit din timp în infrastructura medicală de la Cluj ne poziționează într-o situație relativ mai bună față de alte județe, fapt ce ne-a permis să menținem Clujul încă deschis și să nu fie carantină”, a completat primarul.

ADVERTISING

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, o rată de infectare de 7,03 pentru județul Cluj.

Citește și:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇