Drulă încurajează românii să meargă cu trenul la mare, deşi s-au închis şi şantierele de pe Autostrada Soarelui

Drulă încurajează românii să meargă cu trenul la mare, deşi s-au închis şi şantierele de pe Autostrada Soarelui

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a mers azi cu trenul la Constanța și încurajează românii să folosească acest mijloc de transport pentru a ajunge la mare. Totodată, oficialul anunță că toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate. Astfel, de azi vom putea circula de la București la Constanța fără șantiere.

”Este o alternativă decentă, rapidă și ecologică”, spune ministrul despre „Trenurile Soarelui”.

Drulă precizează că în această vară vom avea 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe relația București-Constanța.

ADVERTISING

La acestea, spune ministrul Transporturilor, se adaugă încă 7 perechi de trenuri de la operatori privați.

”Începem ziua cu o vizită la lucrările de reabilitare ale podurilor de pe A2 de la Cernavodă. Cel mai rapid (150 km/h) și confortabil mijloc de transport pe această relație: trenul IR 1581.

În această vară, vom avea 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe relația București-Constanța (“Trenurile Soarelui”) la care se adaugă încă 7 perechi de trenuri de la operatorii privați Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători și Astra Trans Carpatic.

ADVERTISING

Timpul de parcurs este de 2 ore, pentru cea mai rapidă pereche. Știm că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restanțe de zeci de ani. Dar pe anumite relații, trenul chiar reprezintă ACUM o alternativă decentă, rapidă și ecologică. Vă încurajez să mergeți la mare cu trenul în vara aceasta!”, a scris Drulă pe Facebook.

CU TRENUL ÎN VIZITĂ LA… AUTOSTRADĂÎncepem ziua cu o vizită la lucrările de reabilitare ale podurilor de pe A2 de la...

Publicată de Cătălin Drulă pe Miercuri, 26 mai 2021

Nu mai există devieri de trafic pe A2

Totodată, ministrul Transporturilor anunță că s-a terminat cu devierile de trafic de pe A2.

ADVERTISING

”De astăzi, și toată vara, vom circula pe autostrada A2 de la București la Constanța fără șantiere. Așa cum am stabilit cu compania de drumuri, toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate înainte de sezonul estival.

La podul de la Cernavodă, lucrările ample de reabilitare au început în martie. Constructorul s-a mobilizat corespunzător și a respectat termenul de redare în trafic așa cum am convenit. Lucrările pe partea carosabilă vor fi reluate în toamnă”, a mai scris Cătălin Drulă pe Facebook.

De astăzi, și toată vara, vom circula pe autostrada A2 de la București la Constanța fără șantiere. Așa cum am stabilit...

Publicată de Cătălin Drulă pe Joi, 27 mai 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇