Discuție interceptată între un militar rus și soția lui: "Bravo, Prigojin! Să se ducă la Kremlin și să-l termine pe nemernicul de Putin"

Discuție interceptată între un militar rus și soția lui: "Bravo, Prigojin! Să se ducă la Kremlin și să-l termine pe nemernicul de Putin"

Spionajul militar ucrainean a înregistrat o convorbire telefonică între un soldat rus și soția lui, în care acesta îl laudă pe Evgheni Prigojin și vrea ca șeful mercenarilor Wagner să se ducă la Kremlin peste „nemernicul de Putin”.

Serviciul de informații al armatei ucrainene a interceptat vineri o discuție telefonică, în care un militar rus discută cu soția despre rebeliunea Wagner.

Potrivit Directoratului Principal de Informații al armatei ucrainene (HUR), care a publicat înregistrarea, soldatul rus neidentificat i-a spus soției că sprijină total acțiunea luptătorilor Wagner și că susținerea revoltei și antipatia față de președintele Vladimir Putin sunt substanțiale în rândurile localnicilor și ale militarilor ruși, relatează Kyiv Post.

ADVERTISING

Publicația ucraineană menționează că nu a putut să confirme autenticitatea înregistrării.

La începutul dialogului, soția îl întreabă pe militarul rus dacă știe ce a făcut Grupul Wagner:

"- Despre Wagner? Bravo!
- Ți-au zis deja?
- Mda. Să se ducă la Kremlin și să-l termine pe nemernicul de Putin.
- O să înceapă un război civil!
- Păi, e timpul să se ducă toți la dracu'.
- Au capturat Rostovul cu convoaie de mașini, de fapt, sunt tancuri în oraș la Rostov, Voronej și discursul lui Prigojin, a zis 'Șoigu n-a venit la discuții, mă duc direct la Moscova'.
- (…) Îl susțin. Absolut, bravo, Prigojin!
- Toți se tem de el aici, chiar și polițiștii; toți sunt în uniforme militare. Depun armele în fața lor. Nici nu încearcă să se opună.
- Acum or să preia toate unitățile și aeroporturile și la dracu' cu Putin.
- Și ce o să se întâmple? La dracu' cu Rusia?
- Ce treabă are Putin cu Rusia?
- Nu, vezi, oamenii se împart în două tabere aici.
- Suntem terminați toți; asta o să se întâmple.
- Lui Șoigu i-e frică să se întâlnească cu Prigojin?
- Sigur, așa e."

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit site-ului independent Gulagu.net, mai mulți oficiali militari erau la curent cu planurile liderului Grupului Wagner, inclusiv fostul comandant al operațiunilor din Ucraina, generalul Serghei Surovikin.

Lista oficialilor ruși care ar fi știut că mercenarii Wagner vor declanșa revolta a fost publicată de Vladimir Osecikin, cel care a fondat proiectul Gulagu în 2011. Acesta a scris că sfidarea Grupului Wagner la adresa Kremlinului s-a bucurat de o susținere substanțială în teritoriu.

"Mercenarii Wagner au reușit să pătrundă pe teritoriul Federației Ruse și să ajungă la o distanță de 200 de kilometri de Moscova. A fost posibil pentru că unele unități din Garda Națională, Serviciul de Securitate (FSB) și Ministerul Apărării i-au susținut parțial sau total", a menționat Osecikin.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇