Ministerul Sănătăţii şi directorul DSP Dâmboviţa îl contrazic pe managerul de la Găeşti: Declaraţia nu a fost conform cu realitatea! Nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie personal medical

Ministerul Sănătăţii şi directorul DSP Dâmboviţa îl contrazic pe managerul de la Găeşti: Declaraţia nu a fost conform cu realitatea! Nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie personal medical

Directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica, a trimis o echipă de control la Spitalul Găeşti. El susţine că până acum nu s-a vaccinat acolo nicio persoană în afara celor prevăzute în categoria eligibilă, respectiv personalul angajat în sistemul de sănătate.

„Managerul de la Găeşti a făcut nişte declaraţii nefericite, care nu s-au dovedit reale. Am trimis control astăzi şi nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie din categoria eligibilă, respectiv personalul medical. Deci nu a fost nicio problemă. I s-a pus în vedere să respecte protocolul.

El a respectat, doar că declaraţia nu a fost conform cu realitatea. Ştie ce are de făcut, i s-a pus în vedere. El a vorbit la modul general, că dacă n-ar fi doritori, mai bine decât să arunce dozele vaccinează pe toată lumea. Nu s-a întâmplat.

ADVERTISING

Nu ştiu acum, dacă nu luam din pripă, ce ar fi făcut mâine, poimâine, dar cel puţin ieri şi astăzi, că de două zile a început vaccinarea în Dâmboviţa, nu s-a vaccinat nici măcar o persoană care să nu facă parte din categoria eligibilă la Găeşti", a afirmat directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica, pentru Agerpres.

Și Ministerul Sănătăţii spune că s-au vaccinat doar cadre medicale

La rândul său, Ministerul Sănătăţii a transmis că persoanele vaccinate antiCovid fac parte numai din cadrul personalului medical.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"La solicitarea Ministerului Sănătăţii, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au verificat ieri (marţi - n.red.) modul în care au fost respectate prevederile Strategiei naţionale împotriva COVID-19 privind imunizarea personalului medical în centrul de vaccinare din Spitalul Municipal Găeşti.

În urma verificărilor DSP Dâmboviţa s-a constatat că în centrul de la Găeşti au fost vaccinate 55 de persoane, toate din rândul personalului medical", a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Declarațiile managerului

Managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti din judeţul Dâmboviţa a anunţat pe Facebook că a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 la această unitate medicală şi că în centrul de vaccinare de la Găeşti va fi imunizată orice persoană doreşte.

ADVERTISING

Mai multe persoane i-au scris medicului, cerând să fie incluse în rândurile celor care primesc serul.

„A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găeşti. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris pe Facebook conferenţiarul Laurenţiu Beluşică, manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti.

A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Gaesti. Administram vaccinul anticovid persoanelor care se incadreaza in definitia de faza 1.

Posted by Laurentiu Belusica on Monday, January 4, 2021

Într-o intervenție la Realitatea PLUS, acesta a fost întrebat despre cadrul legal al acestei proceduri.

În teorie, pe etapa asta avem doar cadrele medicale, strict. Bun, și dacă dumneavoastră rămâneți cu două doze de vaccin, ce faceți cu ele? Spuneți-mi și mie. (…) Vă întreb eu pe dvs. Dumneavoastră vaccinați? Aveți un flacon cu 5 doze. Vaccinați un om, rămâneți cu 4 doze. Ce faceți cu ele? (…) Se aruncă! Se aruncă! Se aruncă, da?

Și eu, Belușică Laurențiu, nu vreau să le arunc. Uite, nu vreau. Da? Să vină să mă ia pe sus SRI, cine vor ei!„, a spus el.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇