Managerul Spitalului din Găeşti anunţă că se poate vaccina anti-COVID oricine dorește: Să vină să mă ia pe sus SRI! UPDATE Valeriu Gheorghiță: Nu e o tragedie

Managerul Spitalului din Găeşti anunţă că se poate vaccina anti-COVID oricine dorește: Să vină să mă ia pe sus SRI! <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Valeriu Gheorghiță: Nu e o tragedie

Managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti din judeţul Dâmboviţa anunţă pe Facebook că a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 la această unitate medicală şi că în centrul de vaccinare de la Găeşti va fi imunizată orice persoană doreşte.

Mai multe persoane i-au scris medicului, cerând să fie incluse în rândurile celor care primesc serul.

"A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găeşti. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris pe Facebook conferenţiarul Laurenţiu Beluşică, manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti, citat de News.ro.

ADVERTISING

A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Gaesti. Administram vaccinul anticovid oricarei persoane care se prezinta voluntar la centru.

Posted by Laurentiu Belusica on Monday, January 4, 2021

Zeci de utilizatori ai reţelei sociale au reacţionat la anunţul medicului, unii dintre ei arătându-se interesaţi să primească serul.  

Managerul spitalului i-a scris unei femei care a spus că vrea să-şi aducă la vaccinat mama că poate face acest lucru.

"Programată da. Neprogramată, doar la sfârşitul zilei, dacă rămân doze”, i-a scris medicul. 

Într-o intervenție la Realitatea PLUS acesta a fost întrebat despre cadrul legal al acestei proceduri.

"În teorie, pe etapa asta avem doar cadrele medicale, strict. Bun, și dacă dumneavoastră rămâneți cu două doze de vaccin, ce faceți cu ele? Spuenți-mi și mie. (...) Vă întreb eu pe dvs. Dumneavoastră vaccinați? Aveți un flacon cu 5 doze. Vaccinați un om, rămâneți cu 4 doze. Ce faceți cu ele? (...) Se aruncă! Se aruncă! Se aruncă, da? Și eu, Belușică Laurențiu, nu vreau să le arunc. Uite, nu vreau. Da? Să vină să mă ia pe sus SRI, cine vor ei!", a spus el.

ADVERTISING

Cum comentează situația Valeriu Gheorghiță

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a comentat, marți, această situație.

"Am luat și noi la cunoștință de situația de la Găești. Faptul că au fost vaccinate azi persoane care nu aparțin etapei nu este o tragedie, important e că au fost vaccinate. Faptul că nu au fost respectate procedurile acest lucru este un alt aspect care urmează să fie verificat. Vorbim despre un management defectuos.

Strategia de vaccinare prevede doar modalități și liniile directoare după care implementăm campania de vaccinare. Acest aspect intră în sarcina Ministerului Sănătății, probabil se vor efectua evaluări că asta nu intră în atribuțiile Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2", a declarat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING

Întrebat dacă persoanele care s-au vaccinat suplimentar astăzi la Găești vor primi si doza de rapel, acesta a precizat că da, pentru că "este firesc și normal să se asigure și doza de rapel. Este important să asigurăm siguranță pacientului".

Despre situația dozelor care nu au apucat să fie folosite, Valeriu Gheorghiță a precizat că este vorba despre 87 din 64.000.

În cazul în care nu mai există într-o zi persoane programate pentru vaccinare, dar totuși mai există doze, Valeriu Gheorghiță a precizat că vor fi chemate în timp util persoane programate pentru următoarea zi.

Serul anti-COVID-9 a ajuns în judeţul Dâmboviţa luni. Conform datelor furnizate de Prefectura Dâmboviţa, la nivelul acestui judeţ au fost înscrise 608 persoane pe listele aferente primei etape de vaccinare, însă flaconul conţine 5 doze, iar în total în judeţ au fost trimise 124 de flacoane, reprezentând 620 de doze de vaccin.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇