Diplomat german de top, îngrijorat că aliații își pierd încrederea în Berlin: Opriți importurile de petrol și gaze din Rusia acum!

Diplomat german de top, îngrijorat că aliații își pierd încrederea în Berlin: Opriți importurile de petrol și gaze din Rusia acum!

Un diplomat de top din Germania se declară îngrijorat de faptul că țara sa nu mai este privită cu încredere de partenerii din NATO și UE, din cauza ezitărilor privind ruperea legăturilor economice cu regimul lui Vladimir Putin.

„Sunt profund îngrijorat că parteneri importanți din NATO și UE își pierd încrederea în Germania”, spune Wolfgang Ischinger, președinte al Conferinței de Securitate de la Munchen între anii 2008 și 2022.

El susține că acesta era „singurul și cel mare activ german postbelic”, faptul că Germania este „de încredere”.

ADVERTISING

„Odată pierdută, încrederea este foarte greu de reconstruit. Acesta este motivul pentru care m-am alăturat apelului pentru a opri importurile de petrol și gaze din Rusia acum, chiar dacă va fi dureros”, spune Ischinger.

Reacția lui vine în urma interviului cu Volodimir Zelenski din The Economist, în care președintele Ucrainei a criticat Germania.

„Ei privesc situația prin prisma economiei. Uneori, ne-au ajutat… însă germanii greșesc astăzi. Ei greșesc adesea. Istoricul relațiilor pe care le au cu Rusia arată acest lucru", a spus Zelenski, supărat că nemții nu-l ajută destul, în schimb, le plătesc rușilor miliarde pentru petrol și gaze, în ciuda războiului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Wolfgang Ischinger, care a fost descris ca fiind „cel mai bine conectat fost diplomat al Germaniei”, a fost ambasador în SUA și Marea Britanie, precum și secretar de stat al Ministerului de Externe de la Berlin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇