Zelenski îl critică dur pe Macron, pentru că îi e frică de Rusia: Boris Johnson e un exemplu

Zelenski îl critică dur pe Macron, pentru că îi e frică de Rusia: Boris Johnson e un exemplu

Președintele Volodimir Zelenski l-a criticat dur pe Emmanuel Macron, pentru că nu a oferit sprijinul militar necesar Ucrainei.

”Pentru că se teme de Rusia. De aceea. Cei care o spun primii sunt primii care se tem”, a acuzat Zelenski, într-un interviu acordat The Economist, citat de BBC.

El l-a lăudat, în schimb, pe premierul britanic Boris Johnson, care a trimis mai multe arme Ucrainei.

”Da, ca să fiu sincer, Johnson este un lider care ajută mai mult. Liderii țărilor acționează în acord cu legislația internă. Din acest punct de vedere, Johnson e un exemplu.

ADVERTISING

Marea Britanie este cu siguranță de partea noastră, nu joacă la două capete. Marea Britanie înțelege că nu există altă cale de a ieși din situația asta”, a mai spus Zelenski.

Președintele ucrainean nu a trecut cu vederea nici Germania, despre care spune că încearcă să împace și capra, și varza.

”Încearcă un echilibru. Au o relație de lungă durată cu Rusia și privesc situația din punct de vedere economic. Ne și ajută uneori. Cred că încearcă să se adapteze la situație, pe măsură ce lucrurile evoluează.

ADVERTISING

Dar sunt atenți la modul în care le afectează țara. Pot ajuta, atunci când cetățenii pun presiune să o facă, și se pot opri atunci când consideră că au făcut suficient”, a mai spus Zelenski.

Război în Ucraina, Ziua 33 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Noile critici vin după ce joi, la Consiliul European, Zelenski a avut câte un mesaj pentru fiecare țară UE, arătând cu degetul pe cei care ezită să ia măsuri ferme. El l-a nominalizat și atunci pe Macron, însă și-a concentrat atenția în special asupra lui Viktor Orban.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇