Din 19 aprilie, Johnson&Johnson începe livrarea vaccinului antiCovid în UE

Din 19 aprilie, Johnson&Johnson începe livrarea vaccinului antiCovid în UE

Uniunea Europeană (UE), la fel ca Uniunea Africană (UA), urmează să primească până la 400 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 Johnson & Johnson.

Compania a declarat pentru AFP că livrările în Europa urmează să înceapă la 19 aprilie.

Acest vaccin este al patrulea care a obţinut, la jumătatea lui martie, unda verde a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), după cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford.

El este administrat în prezent numai în Statele Unite şi Africa de Sud, fiind aprobat şi în Canada.

Vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi făcut și de medicii de familie

Statele membre ale Uniunii Africane urmează să primească până la 400 de milioane de doze, a anunţat luni gigantul farmaceutic american.

ADVERTISING

Potrivit unui acord, 220 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză, urmează să fie distribuite celor 55 de state UA, iar livrările urmează să înceapă în trimestrul trei al anului 2021.

State UA pot să comande, în cazul în care consideră necesar, 180 de milioane de doze suplimentare, până la un total de 400 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 Johnson & Johnson, până în 2022.

În vederea unei creşteri a producţiei şi satisfacerii cererii, Johnson & Johnson a încheiat în ultimele luni mai multe acorduri cu laboratoare şi subcontractanţi în Europa, care urmează fie cu formularea, fie cu îmbutelierea - Sanofi în Franţa, Catalent în Italia, IDT Biologika în Germania.

ADVERTISING

Autoritățile au publicat prospectul tradus al vaccinului Johnson & Johnson: Ce eficacitate are și care sunt posibilele reacții adverse

Substanţa activă, care face vaccinul eficient, urmează să provină de la fabrica Johnson & Johnson de la Leyde, în Olanda.

Câte doze ajung în Europa

UE a comandat 200 de milioane de doze și, eventual, poate comanda alte îcnă 200 de milioane. Uniunea urmează să primească în al doilea trimestru aproximativ 55 de milioane de doze, anunţa la jumătatea lui martie preşedintele Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen.

Laboratorul american nu a făcut public calendarul livrărilor.

ADVERTISING

OMS a omologat vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson

Vaccinul este un vaccin cu ”vector viral”, o tehnologie pe care Johnson & Johnson o foloseşte deja împotriva virusului Ebola.

El foloseşte ca suport alt virus, mai puţin virulent, transformat prin adăugarea unor instrucţiuni genetice ale unei părţi a virusului care cauzează covid-19. După ce pătrunde în celule, se produce o proteină tipică SARS-CoV-2, care învaţă sistemul imunitar să recunoscă noul coronavirus.

Acesta este primul dintre vaccinurile autorizate de OMS care se administrează într-o singură doză, şi nu două. De asemenea, serul poate fi depozitat la temperatura frigiderului.

Grupul farmaceutic american s-a angajat să-şi vândă vaccinul la preţul de producţie.

Vezi și:

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇