Descinderi în Dâmbovița, după arderi ilegale. Ministrul Mediului: Și ziua, și noaptea în această comunitate se ard deșeuri (Video)

Descinderi în Dâmbovița, după arderi ilegale. Ministrul Mediului: Și ziua, și noaptea în această comunitate se ard deșeuri (Video)

Garda de Mediu, polițiști, jandarmi și trupe speciale au descins, marți dimineață, în Răcari și Conțești, județul Dâmbovița, în locuri unde se bănuiește că au loc arderi ilegale de deșeuri.

La fața locului se află și noul ministru al Mediului, Mircea Fechet, care a declarat că astfel de arderi ilegale au loc mai mult în zona de sud a țării.

"Continuam războiul împotriva arderilor ilegale de deșeuri. Ne aflăm la mai puțin de 30 de km de București, într-un loc unde există depozitări ilegale de deșeuri, incendieri ilegale de deșeuri și avem informații că și ziua, și noaptea în această comunitate se ard deșeuri, fapt ce generează poluare, mai ales acum în sezonul rece.

ADVERTISING

Poluarea aerului ne interesează cu precădere. Anunț că vom continua aceste demersuri. Suntem susținuți de MAI, de Jandarmeria Română", a declarat ministrul Mediului.

Fechet a precizat că vor repeta astfel de acțiuni de câte ori va fi nevoie.

"Ne vom întoarce aici la Conțești, vom merge înapoi la Sintești. Cunoaștem foarte bine problemele de la Dolj, de la Giurgiu, Călărași și ne vom lupta cu acest fenomen. Există focare. Se întâmplă cu precădere în zona de sud a României, unde cetățeni care ard ilegal deșeuri pun în pericol sănătatea populației", a punctat ministrul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a precizat că sunt 13 echipe de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, care lucrează cu polițiști și jandarmi. La controale sunt peste 130 de efective ale Poliției, peste 120 de efective ale Jandarmeriei, trupele speciale și echipe de la serviciul de Arme cu efective canine.

ADVERTISING

LIVE: ministrul Mircea Fechet participă la descinderea de la Conțești, județul Dâmbovița, împotriva arderilor ilegale de deșeuri

Posted by Ministerul Mediului - România on Monday, November 16, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇